Честитали Абазовићу / - фото: Влада
22/05/2022 u 14:20 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијери Италије, Мађарске, Словачке и Литваније подржавају европске аспирације Црне Горе

Предсjеднику Владе Дритану Абазовићу претходних дана пристигло jе више честитки поводом избора 43. Владе и његовог ступања на дужност, саопштено је из Кабинета премијера

Предсjеднику Владе Дритану Абазовићу претходних дана пристигло jе више честитки поводом избора 43. Владе и његовог ступања на дужност, саопштено је из Кабинета премијера.

Како се наводи, предсjедник Владе Републике Италиjе навео jе у честитки да ће Италиjа наставити да одлучно подржава легитимне европске аспирациjе Црне Горе, истичући да Италиjа намjерава обезбиjедити сву неопходну подршку у захтjевном реформском процесу.

- Увjеравам Вас да Мађарска остаjе посвећена продубљивању билатералних односа између наших земаља и да Црна Гора може и даље рачунати на нашу подршку у њеним напорима за европску интеграциjу -  истакао jе Виктор Орбан, предсjедник Владе Мађарске.

Из кабинета премијера наводе да је предсjедник Владе Словачке Републике Едуард Хегер у својој честитки нагласио увjерење у континуирану подршку своjе државе у испуњавању евроатлантских амбициjа наше државе и пожелио премиjеру Абазовићу пуно снаге и ентузиjазма у реформским напорима, нарочито у области изградње владавине права.

- Увjеравам Вас да Влада Литваниjе наставља да снажно подржава политику проширења ЕУ на Западном Балкану засновану на заслугама. Желимо Вам пуно успjеха на путу ваше земље ка европским интеграциjама -  истакла jе Ингрид Шимоните, премиjерка Литваниjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:53