/ фото Амбасада Кине
11/06/2021 u 21:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Особље ДЗПГ вакцинисало више од 400 кинеских држављана

Из Кинеске амбасаде навели су да су сви вакцинисани у добром стању и да су већ започели нормалан живот, па су запослени у ЦРБЦ могли да појачају динамику изградње приоритетне дионице аутопута

Медицинско особље Дома здравља Подгорица вакцинисало је више од 400 кинеских држављана који живе у Црној Гори, казао је амбасадор Кине Лиу Ђин током састанка са вршиоцем дужности директора те здравствене установе, Данилом Јокићем.

Из Кинеске амбасаде навели су да су сви вакцинисани у добром стању и да су већ започели нормалан живот, па су запослени у компанији ЦРБЦ могли да појачају динамику изградње приоритетне дионице аутопута са бољом здравственом заштитом.

- Комуникација између кинеске амбасаде и црногорске стране остаје одлична и црногорско медицинско особље показало је љубазност и професионалност, што је истински показатељ пријатељских односа, и доприноси сарадњи између Кине и Црне Горе. Кинеска амбасада се искрено захваљује Влади Црне Горе и ДЗПГ- наводи се у саопштењу.

Јокиц́ је захвалио кинеској страни на донираним вакцинама, и на брзој испоруци вакцине коју је Црна Гора набавила из Кине. Он је потврдио важну улогу кинеских вакцина у масовној вакцинацији Црне Горе, и високо оцијенио способност организације кинеске стране.

- ДЗПГ је спреман да и даље пружа висококвалитетне медицинске услуге грађанима Кине који живе у Црној Гори- навео је Јокић.

Лиу и Јокић су, како је саопштено, размијенили мишљења и о ситуацији и превентивним мјерама против КОВИД-19 у двије државе. Лиу је пожелио да Црна Гора превазиђе пандемију у најкрац́ем року и да се убрза економски опоравак.

- Кинеска амбасада је, уочи кинеског традиционалног празника Фестивал змајевих чамаца, који је у кинеској култури доба за лијечење болести и спречавање епидемија, уручила медицинском особљу ДЗПГ торбице са кинеским мирисним биљем-  додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:47