/ - Скупштина Црне Горе ИЛУСТРАЦИЈА
04/11/2021 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подржаће јачање женског активизма у Црној Гори

Из Британске амбасаде у Подгорици саопштено је да је на састанку разговарано о женском политичком активизму у Црној Гори

Британска амбасада у Подгорици подржаће јачање женског активизма у Црној Гори, саопштено је након састанка амбасадорке Велике Британије Карен Медокс са чланицама Женског клуба Скупштине и представницама женских форума политичких партија.

Из Британске амбасаде у Подгорици саопштено је да је на састанку разговарано о женском политичком активизму у Црној Гори.

Наводи се да је састанак био повод за разговор на тему тренутног нивоа активизма и учешћа у јавном животу, као и о перцепцијама жена о могућностима укључивања у јавни живот.

- На састанку је такође најављена интензивирана подршка Британске амбасаде Подгорица кроз Вестминстерску фондацију за демократију женским форумима политичких партија, као и ближа сарадња са Женским политичким клубом у Скупштини- каже се у саопштењу.

Медокс је учесницама скупа поручила да као жене на позицијама ауторитета, имају одговорност да себе учине видљивима и покажу друштву да је нормално имати жене на руководећим позицијама.

Оне, како је навела, треба да инспиришу сљедећу генерацију дјевојчица и осигурају да сљедећа генерација дјечака одраста са уравнотеженијим погледом на родне улоге.

- Управо то раде инспиративне чланице Женског посланичког клуба- додала је Медокс.

Она је оцијенила да је то заиста импресивна група, јер се види како чланице различитих странака, које се налазе на свим позицијама спектра политичких подјела, разговарају о рјешавању заједничких питања.

- Ово је изванредан примјер како политички дијалог између странака може бити ефикасан у Црној Гори и било би сјајно видјети да се то дешава и шире- казала је Медокс.

Како је саопштено, програмска менаџерка Вестминстерске фондације за демократију, Ана Милутиновић, одржала је презентацију о налазима истраживања о женском политичком активизму у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 21:26