/ -FOTO: PROFIMEDIA
24/06/2022 u 06:43 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokrenut disciplinski postupak protiv studentkinje koja se slikala sa lažnom diplomom

Na društvenim mrežama studentkinja je objavila slike sa roditeljima, držala je i cvijeće, a priložila je foto-zapis i iz jednog lokala kako proslavljaju

Dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) Aneta Spaić kazala je za "Dan" da su pokrenuli disciplinski postupak protiv studentkinje za koju se sumnja da je lažirala diplomu iako nije položila sve ispite i završila fakultet.

Spaić ističe da čekaju odluku nadležnog tužilaštva po prijavi koju su podnijeli početkom juna. Pravni fakultet je tada obaviješten da je jedna studentkinja na društvenim mrežama navodno objavila fotografije sa proslave, držeći diplomu koja je falsifikovana sa potpisom dekanice i rektora Vladimira Božovića.

Spaić navodi da će svaki vid neetičnog ponašanja biti sankcionisan.

– Pokrenuli smo disciplinski postupak, a čekamo odluku tužilaštva. Svaki vid nedozvoljenog, neazkonitog i neetičnog ponašanja će biti sankcionisan. Ovo je prvi put da na Pravnom fakultetu imamo ovakvu vrstu radnje. Disciplinska komisija je zakazana, dok razgovor sa studentkinjom još nije obavljen. Zbog ovog prestupa joj prijeti i najteža mjera – isključenje sa fakulteta na dvije godine – ističe Spaić.

image

Анета Стапић (Фото: Антена М)

Ona navodi da se mora voditi računa o kvalitetu i poštovanju akdemskih pravila, jer obrazuju buduće sudije, tužioce i advokate.

– Ovo nije večernja škola, moramo posvećeno voditi računa da kvalitet studija i visokoškolci koji dobijaju diplomu budu na nivou koji je potreban da možda i pravosuđe kao okosnica svakog društva bude adekvatno – poručuje Spaić.

Podsjetimo, Pravni fakultet podnio je krivičnu prijavu protiv studentkinje pošto je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima je, navodno, diplomirala, držeći lažnu diplomu sa falsifikovanim potpisom dekanice i rektora.

Studentkinja, međutim, nije još završila taj fakultet,.

Doznali su za ovaj slučaj kada je jedan zaposleni na Fakultetu uočio fotografije studentkinje na društvenim mrežama, što mu je bilo čudno, znajući da ona nije diplomirala. Prijavio je to rukovodstvu.

Na društvenim mrežama studentkinja je objavila slike sa roditeljima, držala je i cvijeće, a priložila je foto-zapis i iz jednog lokala kako proslavljaju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:17