Вакциниши се и ти / - ИЈЗ
28/06/2021 u 08:15 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Познати поручују: Сачувајмо и знане и незнане

Глумица Оливера Вуковић и селекторка Јелена Шкеровић апелују на грађане да се вакцинушу

Првакиња Црногорског народног позоришта Оливера Вуковић вакцинисала и ревакцинисала се да би сачувала себе и породицу од вируса корона. Она каже да је вакцинација најбитнија ствар у свему што нас је снашло.
– Снашло нас је нешто са чиме јако тешко можемо да се изборимо - непознато, потпуно нам је окренуло живот за 360 степени, потпуно другачије функционишемо. Када су се појавиле вакцине и могућност да људи заштите себе и све око себе, и знане и незнане, ја нисам размишљала ниједног тренутка да ли то да урадим. Када сам се ја вакцинисала, то је било преко позоришта, била је само вакцина Астра Зенека, иако је било разних коментара, нисам о томе размишљала. Сматрала да сам да оно што би ме снашло, снашло би ме и без вакцине - каже наша драга глумица.

Она додаје да и даље редовно носи маску, држи дистанцу, често дезинфикује руке и животни простор.

– Сматрам да сам учинила услугу и себи и породици. Изненађују ме малди који се мало одазивају на вакцинацију, а зашто - не знам. Мене чудно гледају када прођем са маском, али ме то не интерсује, желим да испоштујем све што ја могу зарад свог и здравља свих око себе, па и оних који више нијесу са нама – поручила је Оливера Вуковић.

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Црне Горе Јелена Шкеровић примила је вакцину против корона вируса. Разлог због кога се одлучила на тај корак jе жеља да заштити друге и себе.

– Сматрам да jе индивидуални допринос и одговорност у процесу вакцинациjе и ревакцинациjе избор коjи доприноси у борби и сузбиjању Ковида-19. Треба сада више него икада да мислимо и о другима, а не само о себи. Искористила бих прилику да се захвалим здравственом особљу на пожртвованости, професионалности и истраjност у овом заjедничком процесу – поручила је је Јелена Шлеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:06