Зграда Министарства просвјете / - Архива
15/06/2021 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предлози за Тринаестојулске награде до 1. јула

Уз предлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2021. годину обавезно се подноси доказ о држављанству, или пребивалишту предложеног физичког лица, односно сједишту предложеног правног лица

Жири за додјелу Тринаестојулске награде за ову годину може додијелити три награде, а у једној области може се добити само једно годишње признање, наводи се у одлуци Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Предлози за додјелу Тринаестојулске награде за 2021. годину могу се подносити закључно са 1. јулом 2021. године.

-Тринаестојулска награда за 2021. годину, додјељује се грађанину или држављанину Црне Горе, групи лица или правном лицу које има сједиште у Црној Гори, за резултате од изузетног значаја за Црну Гору, остварене у години која претходи додјели награде, у областима културног и умјетничког стваралаштва, спорта, природних и друштвених наука, привреде, екологије, односно за дјела или остварења у свим областима рада и стваралаштва која допиносе развоју и афирмацији Црне Горе.

Као остварење у години која претходи додјели награде, сматра се 2020. година.

Право да поднесу предлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2021. годину, имају државни орган, орган државне управе, орган локалне самоуправе, орган локалне управе, установа, привредно друштво, невладина организација, правно лице, група лица, појединац и др- наводи се у обавјештењу.

Предлози за додјелу Тринаестојулске награде за 2021. годину подносе се Министарству просвјете, науке, културе и спорта непосредно на архиви Министарства или препорученом пошиљком на адресу: Министарство просвјете, науке, културе и спорта, улица Вака Ђуровића б.б. Подгорица, са напоменом – предлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2021. годину.

-Предлог се подноси у писаној форми са образложењем и мора садржати основне податке о предложеном лицу и његовом дјелу, са поткријепљеним доказима који потврђују изузетан допринос развоју области, за које се предлаже додјела награде.

Уз предлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2021. годину обавезно се подноси доказ о држављанству, или пребивалишту предложеног физичког лица, односно сједишту предложеног правног лица.

Зависно од области рада и стваралаштва, уз предлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2021. годину, подносе се одговарајући прилози ( објављено дјело, каталог, рецензија, стручна критика и др.)- навели су из Министарства.

Подсјећамо, Скупштина је прошле седмице изабрала жири на чијем је челу Бећир Вуковић чије је именовање изазвало опречне реакције у јавности због његовог величања Равногорског покрета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 19:58