Здравко Кривокапић / Портал Дан
24/11/2021 u 08:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премиjер Кривокапић честитао Дан општине Бар

Изванредна геостратешка позициjа Бара, као и пословна, лучка, транзитна, туристичка и привредна традициjа овог подручjа, изврсна су основа на коjоj актуелна влада жели да гради нове проjекте и шири привредне перспективе циjеле земље

Предсjедник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић честитао jе грађанима и руководству општине Бар Дан општине, 24. новембар.

- Град коjи запљускуjу таласи Jадрана и Средоземља, остаjе постоjан примjер толеранциjе и ширине у коjем све разлике чине хармоничну цjелину и богатство. Остаjе jедна од наjjачих спона Црне Горе како са глобалним, духовним и културним насљеђем наше цивилизациjе, тако и са њеним материjалним, робним и финансиjским токовима.

Изванредна геостратешка позициjа Бара, коjи jе незаобилазна раскрсница у свим jадранско-jонским проjектима, али и у коридорима коjи воде ка сjеверу и хладним морима, као и пословна, лучка, транзитна, туристичка и привредна традициjа овог подручjа, изврсна су основа на коjоj актуелна влада жели да гради нове проjекте и шири привредне перспективе циjеле земље.

Свjесни значаjа старога и новога, као и привреде али и природе, у прилици смо да креирамо и спроводимо политике баланса и компромиса, коjе ће нам помоћи да пронађемо праву мjеру између онога што значи вjековно и универзално, и онога што jе савремено, актуелно и што jе потреба данашнjих житеља и житељки коjи су истинска веза између Старог и Новог Бара. Ова влада афирмише и подржаће све проjекте коjи су одрживи, коjима се прави нова вриjедност и не девастира ниjедна стара тековина нити богатство. У том концепту, сви потенциjали, како људски, тако и пољопривредни, енергетски и туристички, мораjу доћи до изражаjа и у таквоj стратегиjи Бар ће засигурно доказати своjу важност и доминантност - наводи се у честитки премиjера Кривокапића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:01