Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић / - Министарство
09/06/2021 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приређивачи игара на срећу: Због пандемије посао изгубило преко 500 радника

Сматрамо да мjере коjе су и даље на снази у вези ограничења радног времена аутомат клубова ниjесу потребне, jер просторни услови аутомат клубова не дозвољаваjу да у њима истовремено борави већи броj људи - наводе приређивачи

Група приређивача игара на срећу упутила је још jедан апел Министарству здравља и министарки Јелени Боровинић Бојовић да се радно вриjеме аутомат клубова врати у режим рада какав jе био приjе пандемиjе ковида-19.

Наиме, приређивачи су потпуно свjесни одговорности пословања коjе и даље носи пуну бригу за заштитом здравља грађана.

image
Факсимил писма

- Сматрамо да мjере коjе су и даље на снази у вези ограничења радног времена аутомат клубова ниjесу потребне, jер просторни услови аутомат клубова не дозвољаваjу да у њима истовремено борави већи броj људи - наводе приређивачи.

image
Факсимил писма

Увјерени су да су случаjно остали ван фокуса Савjета за борбу против короне,  jер ако су казина добили могућност да се врате на регуларно радно вриjеме до 4 часа, не виде зашто се то не би урадило и са радним временом аутомат клубова.

- Апелуjемо у нади да ће са сљедећим пакетом ублажавања мjера доћи до регулисања нашег радног времена како би се jедна комплетна радна смjена вратила на посао и добила прилику да остваруjе своjа лична примања. Подсjећамо да jе само у периоду прва четири мjесеца 2021. на тржишту игара на срећу посао изгубило преко 500 радника - истичу у писму.

image
Факсимил писма

Свима је потребна нормализациjа живота и рада те стога jош jедном апелуjу на надлежне институциjе да се уважи њихова инициjатива.

Њихови запослени већ недјељама траже да се заложе и изборе за њих, јер ће, у противном, бити принуђени да свој протест искажу и према њима, приређивачима, и према надлежним институциjама.

- Не смиjемо остављати људе без посла када за то нема разлога - закључују приређивачи.

Б.Г.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:33