Д.С. фото: Дом здравља / -Д.С. фото: Дом здравља
15/06/2022 u 20:03 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разријешени директор барског Дома здравља за "Дан": Смијењен сам да сачувају фиктивно запослен кадар

Вук Вујовић је након што је министарство, на чијем је челу тада била Јелена Бојовић Боровинић, у априлу поднијело пријаву против њега због "неправилности у раду", и тада поручио да се против њега води хајка, а све зарад фотеље коју су намијенили неком другом

Министар здравља Драгослав Шћекић разријешио је дужности директора Дома здравља Бар Вука Вујовића који је на тој функцији био од 18. октобра прошле године. Из Дома здравља је јуче саопштено да је умјесто Вујовића за вршиоца дужности именована докторка Божика Субашић.

Како наводе из ове установе, др Субашић jе циjели своj радни виjек провела у овоj установи. Смијењени Вујовић је синоћ казао "Дану" да је у позадини његове смјене циљ да се сачува Слађана Перишић (помоћник директора), која треба да чува фиктивно запослене.

– Ниjе споран избор директорке, али jе позадина мог смjењивања недавни напад супруга Слађане Перишић и њеног ђевера (логистичке подршке), коjи су познати барскоj полицији, а и грађанима Бара као безбједоносно интересантна лица иако је jедан од њих члан школског одбора. Слађану Перишић, менаџера по занимању, чуваjу да би могла да чува кадар фиктивно запослених радника, а циљ jе да у jавности мене оцрне, па jе иста том приликом сликала признанице коjе су даље кружиле и предала случаj моjе "малверзациjе". То је предато Специјалном државном тужилаштву гдjе ће се установити моjа невиност. Ако су Перишићи кадар коjи треба сачувати и чекати да нас биjу по улици, онда ово ниjе нека нова Црна Гора на коjу се jа нећу навићи. Ово jе онда земља ситних душа и цинкароша. Поздрављам одлуку министра, а др Божики желим пуно успjеха у даљем раду – каже Вујовић.

Биће смјена, нема љутње

Министар здравља Драгослав Шћекић jе наjавио је јуче за смjене менаџмента у поjединим здарвственим установама.

– Морамо да схватимо да менаџменти мораjу да раде много ефикасниjе. Поштуjем солидарности у оквиру колектива, али ту смо приjе свега због грађана. Имамо проблема коjи су кроз jавност већ приказани, али мора се водити рачуна и о етици и свему... Мора доћи до промjена, нема љутне, свако одговара за своjе поступке – казао jе министар за ТВЦГ.

Прошле седмице двојица браће Перишић су напала бившу директорицу Дома здравља Бар Бранку Пурлију пријетећи да ће је јој "сломити све кости" због чега је Основно државно тужилаштво против њих наложило подношење кривичне пријаве због кривичног дјела угрожавање сигурности по члану 168 Кривичног законика.

Из Министарства здравља, којим је тада руководила Јелена Боровинић Бојовић, почетком априла је саопштено да је комисиjа за контролу рада здравствених установа, формирана у Министарству здравља, уочила могуће озбиљне неправилности у пословању Дома здравља Бар, о чему jе, без одлагања, информисала и Основно државно тужилаштво у Бару.

– Сходно своjим овлашћењима, Министарство здравља jе предузело радње из своjе надлежности како би се утврдиле све релевантне чињенице, а одговорна лица била евентуално адекватно санкционисана – казали су из министарства.

Из овог владиног ресора су недавно саопштили да jе "основни принцип на ком почива рад Министарства здравља нулта толеранциjа на корупциjу. Све што излази из тог оквира биће наjстроже кажњено".

Комисиjа за контролу рада здравствених установа Министарства здравља наводно jе тада утврдила веће неправилности у претходном периоду у барском Дому здравља на чиjем jе челу био Вуjовић, а између осталог, и да jе директор користио своjу позициjу да би чинио услуге приjатељима, наводно на штету те здравствене установе. Комисиjа је наводно открила спорне послове у вези и са поправком медицинских апарата, али и поjедине потписане рачуне коjи ниjесу одговарали реалном финансиjском стању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:05