/ - Клинички центар
15/03/2022 u 21:26 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикалац Клиничког центра суспендован јер је пријавио малверзације

Из КЦЦГ су нам кратко казали да се неће оглашавати до окончања поступака који су у току

Синдикат слободних радника Клиничког центра Црне Горе упутио је допис директорици Љиљани Радуловић у коме је оптужују да одлуком о суспензији запосленог Слободана Брајовића спроводи класичну чистку неподобних, након што је поднио кривичну пријаву против шефова службе за финансије због сумњивих обрачуна прековремених сати. У допису који је Синдикат упутио директорици, а у који је "Дан" имао увид, наводе да je Радуловићева казнила Брајовића без покретања дисциплинског поступака и утврђивања чињеничног стања, што је по закону дужна да уради.

image
- Др Љиљана Радуловић

– Дубоко смо изненађен вашим рјешењем коjим суспендуjете са посла секретара наше синдикалне организациjе Слободана Браjовића. Оно чиме нијесмо изненађени jе да наша "нова, демократска и европска" директорица спроводи класичне комунистичке чистке неподобних и другачиjе мислећих чланова свог колектива што нијесу радили ни претходни менаџменти у годинама наjвеће снаге и политичког монопола коjег су имали иза себе. Од кад сте преузели функциjу на коjоj се jош увиjек налазите показали сте да немате слуха за правду и правичност, али да сте и те како подложни непотистичким утицаjима људи према коjима имате симпатиjа или неки други интерес. Како другачиjе обjаснити да сте дозволили себи да донесете рјешење о кажњавању без покретања дисциплинског поступка нашег истакнутог члана за тежу повреду радне дужности на основу лажне приjаве, а кад то рјешење падне пред агенциjом за мирно посредовање нико неће одговарати. Пракса Вашег сврставања на jедну страну у одређеним случаjевима jе уобичаjена. Склањање у фиоку писаних приjава запослених или нереаговање на усмене jе скандалозна. Чак се ни законска обавеза писаног одговара на приjаве уопште не поштуjе. У исто вриjеме покретање поступка у коjем штитите "своjе" људе врши се експресно и по хитном поступку. Као шлаг на торту стиже суспензиjа за Браjовића препознатог као борца за правду, радничка и синдикална права коjи jе скоро предводио протесте против потписивања новог Гранског колективног уговора коjим се једна четвртина запослених у здравству тзв. немедицински кадар брутално дискриминише од договореног повећања зарада за 12,5 одсто – истичу из Синдиката.

Запријетили судом

Синдикат позива директорицу КЦЦГ да повуче своjу одлуку коjом је, како кажу, до краjа уништила своjу репутациjу и поштовање код скоро свих 500 чланова радничке организације.

– Тиме сте нам омогућили да сходно законским прописима свакодневно изражавамо своj протест против оваквих намjештених шиканирања наших чланова. Не сумњамо да ће у правном процесу пред надлежним органима Слободан Браjовић доказати истину, али исто тако очекуjемо да инициjатори и одговорна лица мораjу сносити радне, прекршаjне или кривичне консеквенце за монтирање овог поступка, за лажно свjедочење као и повређивање угледа и части руководиоца наше организациjе Слободана Браjовића – наводе из Синдиката.

Како објашњавају, казна за Брајовића је услиједила јер је недавно у дописима указао да поjедине службе Клиничког центра кривотворе и вjештачки напумпаваjу прековремене сате чиме наносе штету буџету Клиничког центра.

– На тај начин се наноси штета буџету здравства, због чега је Брајовић против одговорних поднио приjаве. Ово су били разлози да на њега крене хаjка менаџмента Клиничког центра коjом се жели ућуткати истина и сакрити непочинства поjединих руководилаца. Кумовским везама се настоjе спасити финансиjски бенефити коjи произилазе из злоупотребе положаjа. Умjесто да провjерите наводе из приjаве, Ви сте удружено са приjављеним лицима започели и спровели намjештену игру са лажним свједочењима коjим се Слободан Браjовић проглашава неприjатељем и реметилачким фактором у раду Клиничког центра. Наша синдикална организациjа нема дилему да jе све ово освета са факторима мобинга, договорени чин ућуткивања здравомислећих и савjесних радника коjима увиjек неки претпостављени може намjестити и фабриковати доказе да би прикрио сопствену или удружену малверзациjу из коjе се црпи нелегално зарађени новац – поручују из Синдиката.

Из КЦЦГ су недавно одговорили да сходно поштовању законских и интерних прописа, КЦЦГ неће у jавност износити детаље ниjедног од ових поступака до њихове правоснажости, односно до краjа евентуалног дисциплинског поступка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:51