/ -FOTO: PIXABAY
24/06/2022 u 07:52 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat prosvjete: Nastavnici zaposleni na određeno tokom ljeta ostaju bez plate

Iz Sindikata se ističe da godinama unazad koleginice i kolege koje rade u prosvjeti na određeno, a ne mijenjaju nikoga, imaju probleme sa ugovorima o radu

Sindikat prosvjete Crne Gore uputio je ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću pismo u kome traže da se trajno riješi pitanje plata tokom jula i avgusta prosvjetnim radnicima koji imaju ugovore na određeno radno vrijeme.

Iz Sindikata se ističe da godinama unazad koleginice i kolege koje rade u prosvjeti na određeno, a ne mijenjaju nikoga, imaju probleme sa ugovorima o radu, a samim tim i platom, tokom dva ljetnja mjeseca.

Naglašavaju da se na insistiranje Sindikata prosvjete, jul računao kao mjesec godišnjeg odmora, pa bi svi koji su radili na određeno dobijali platu za jul, ali ne i za avgust.

– Tako su svi oni imali prekid u radnom stažu, što se nekima nepovoljno odražavalo na sticanje uslova i dobijanje rješenja na neodređeno. Trenutno, za neke naše koleginice i kolege koji rade na određeno, konkurs je raspisan do 10. juna, za neke do 30. juna, nekima do 31. avgusta, a nekima je ugovor produžavan na mjesečnom nivou. Zbog kasnog davanja saglasnosti direktorima škola od strane Ministarstva prosvjete, nesnalaženja i neodgovornosti prethodne administracije, imamo četiri kategorije onih koji rade na određeno. I to nije krivica prosvjetnih radnika – ističu iz Sindikata prosvjete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:08