/ фото: Министарство одбране
24/09/2021 u 10:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словенија: Делегација Министарства одбране на Регионалном састанку о сарадњи у области наоружања и логистике

Теме овогодишњег састанка биле су унапређење сарадње у области политике наоружања, логистике, коришћења и одржавања средстава, међународне набавке и уговарања

Делегација Министарства одбране, на челу са в.д. генералног директора Директората за логистику, потпуковником Вељком Малишићем, учествовала је на осмом Регионалном састанку о сарадњи у области наоружања и логистике (Armaments and Logistics Cooperation Meeting – ALCM), који се у оквиру Сајма одбрамбене технике SOBRA, одржао у Горњој Радгони, у Словенији, од 22. до 24. септембра.

Теме овогодишњег састанка биле су унапређење сарадње у области политике наоружања, логистике, коришћења и одржавања средстава, међународне набавке и уговарања, као и истраживачки и развојни пројекти у оквирима билатералне или мултилатералне сарадње.

- Учесници су се сложили да сарадња у области логистике добија на значају у времену кризе изазване пандемијом КОВИД 19 и умањених буџета за одбрану, као и појавом нових безбједносних изазова. Констатовано је да треба тежити планирању заједничких набавки, а апострофиран је значај развоја регионалних центара за одржавање опреме коју посједује више држава чланица ALCM- саопштено је из Министарства.

Током састанка, организована је и посјета Сајму одбрамбене технике SOBRA, гдје су представљени производи намјенске индустрије земаља региона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:35