Петар Марковић / - NOVAK ABAMOVIC SIRIUS-CETINJE
13/05/2021 u 18:45 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Социјалдемократе: Антифашизам jе свjетска вриjедност и морални компас, а не никаква политика

Око цивилизациjских вриjедности господо нема преговора, казали су из Социјалдемократа

Управо jе Цетињем и Црном Гором одjекнула виjест да Министарство надлежно за просвjету кани казнити наставницу jер jе дjеци омогућила да прославе -  Дан побjеде над фашизмом! Дан коjи слави  Европа и свиjет као симбол ударања темеља основним цивилизациjским вриjедностима. Дан кад jе нацизам као наjмрачниjа идеологиjа од чиjе руке jе страдало више десетина милиона људи капитулирао. Дан коjи школе Црне Горе, од коjих многе носе управо имена славних антифашиста, иначе обиљежаваjу! То је казао је члан ОО СД Цетиње Петар Марковић, наводи се у саопштењу Социјалдемократа.

– Таква виjест од Министарства jе толико безумна, да уопште нећемо дозволити себи да улазимо у доказивање свог става, коjи jе подразумиjеваjући за свако мислеће биће. Само ћемо рећи да Министарство просвjете покушава таj велики дан означити ни мање ни више него као политички! Политички jе можда jедино за то несрећно Министарство, коjе таj велики дан, што jе управо и показало, гледа кроз партизани вс четници. Пошто знамо коjоj страни нагиње министарка, мотиви су нам jасни – казали су они.

Господо из Министарства просвjете, науке културе и спорта: антифашизам jе свjетска вриjедност и морални компас, а не никаква политика. То што сте ви оличење вриjедности коjих се свиjет гнуша, то што ви браните наставницима и дjеци да направе отклон од фашизма, и то што ви покушавате да преговарате око тога jе ли бољи фашизам или антифашизам, показуjе само сав ваш идеолошки мрак. Око цивилизациjских вриjедности господо нема преговора. Нема преговора око антифашизма – поручиле су Социјалдемократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:23