/ фото твитер Тамара Срзентић
25/08/2021 u 21:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срзентић: Сви да сједнемо за исти сто, нико не смије да се осјећа дискриминисано

Сви треба да имамо заједнички циљ - мир и безбједност грађана, навела је министарка

Поводом безбједносне ситуације на Цетињу због најављеног устоличења митрополита Јоаникија, министартка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић саопштила је да је присуствовала састанку предсједника и чланова Владе са градоначелником Пријестонице Цетиње и његовим тимом. 

- Пренијела сам поруке које сам добила од великог броја грађанки и грађана, прије свега Цетиња, који осјећају да су им угрожена људска и вјерска права. Дубоко свјесна тренутка и подигнутих тензија на Цетињу, разговарала сам претходних дана са великим бројем својих (су)грађанки и (су)грађана. Разговарала сам и са вјерницима СПЦ и ЦПЦ, али и са свим другима и онима који не припадају ниједној вјерској заједници- навела је Срзентић.

image
фото - Влада ЦГ

Истакла је да ако је одређена тема произвела незадовољство, страх и нелагоду у локалној заједници, "у обавези смо да сједнемо за исти сто и разговарамо. Нико у Црној Гори не смије да се осјећа дискриминисано".

- Црна Гора је дубоко подијељена у свим сферама друштва. Потребно је да саслушамо једни друге, да рјешење наших подјела тражимо заједно. Учествоваћу у свим разговорима који ће допринијети смањивању тензија, јер сви треба да имамо заједнички циљ - мир и безбједност грађана. Увијек ћу у Влади Црне Горе користити своју позицију да заговарам да су дијалог, разумијевање и поштовање једини приступ за рјешавање проблема који дубоко дијеле црногорско друштво- поручила је Срзентић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:34