Међународни дан цивилне заштите / - Општина Тиват
02/03/2022 u 10:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиват обиљежио Дан заштите и спасавања у Црној Гори и Међународни дан цивилне заштите

Туристичка организација Тиват уручила је донацију нових ормарића прве помоћи свим тиватским школама, а показну вјежбу у поподневним часовима одржао је и ватрогасни брод Порто Монтенегра на риви Пине

Општина Тиват јуче је у сарадњи са бројним установама и организацијама, низом догађаја обиљежила 1. март – Међународни дан цивилне заштите и Дан заштите и спашавања у Црној Гори. Активности су биле едукативног карактера, у циљу подизања свијести јавности о опасностима од великих несрећа и катастрофа, као и улози цивилне заштите у превенцији и едукацији.

image

Међународни дан цивилне заштите

- Општина Тиват

Како су навели у саопштењу, дан је почео предавањем у СМШ Младост, гдје је начелница подручне јединице Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе Лидија Петроне Колар одржала предавања за најстарију генерацију средњошколаца. У јутарњим часовима добровољна ватрогасна друштва Тиват, Бока и Кртоле одржала су показне вјежбе у основним школама у Доњој Ластви, Градиошници и Радовићима, на одушевљење малишана  који су имали прилику да се едукују о опреми и начину гашења пожара, док је Служба заштите Општине Тиват показне вјежбе одржала у поподневној смјени, ученицима III и IV разреда ОШ „Драго Миловић“.

image

Међународни дан цивилне заштите

- Општина Тиват

- Обиљежавању овог дана придружила се и Туристичка организација Тиват, која је уручила донацију нових ормарића прве помоћи свим тиватским школама, а показну вјежбу у поподневним часовима одржао је и ватрогасни брод Порто Монтенегра на риви Пине, гдје су грађани имали прилику да се упознају са његовом опремом и капацитетима. Поред тога, Порто Монтенегро подршку активностима пружио је и штампањем двојезичног информативног флајера за грађане, са релевантим информацијама и позивним бројевима у случајевима ванредних ситуација, које су у току дана домаћим и страним пролазницима у граду дијелили млади волонтери из Омладинског тима Тиват. Посљедњу активност дана, обуку о пружању прве помоћи одржао је Црвени крст Тиват у мултимедијалној сали Општине Тиват, којој је присуствовало преко 20 грађана - наводе из тиватске општине.

image

Међународни дан цивилне заштите

- Општина Тиват

Међународни дан цивилне заштите прогласила је Генерална скупштина Уједињених нација 1990. године, док се Дан заштите и спашавања у Црној Гори обиљежава од 2013. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 13:57