Studentski dom Reportaza zgrada studentskog doma Studenti / -LAZAR RUZIC
22/07/2022 u 20:07 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U avgustu prijavljivanje za smještaj u domove

- Po prvi put, zahtjev za prijem učenika i studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori, podnosi se elektronski, na adresu www.upisi.edu.me, navode iz tog resora

Iz Ministarstva prosvjete juče je saopšteno da je raspisan konkurs za prijem učenika i studenata u domove učenika i studenata za školsku-studijsku 2022/2023. godinu. Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, u kontekstu aktivnosti digitalizacije obrazovnog sistema koji je predviđen Strategijom usvojenom prošle godine, po prvi put, zahtjev za prijem učenika i studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori, podnosi se elektronski, na adresu www.upisi.edu.me.

- Ovo je još jedna u nizu elektronskih usluga Ministarstva prosvjete, koja omogućava građanima (učenicima i studentima) da na jednostavan i efikasan način ostvare svoja prava - kaže se u saopštenju.

Navodi se da se na taj način smanjuje potreba odlaska u ustanove, postiže ušteda potrebnog vrijemena i troškova prevoza učenika i studenata, što je posebno važno za one koji studiraju van svog mjesta boravka.

Rok za prijavljivanje za učenike je od 15. do 19. avgusta, a za studente prve godine studija od 12. do 16. septembra.

Iz Ministarstva prosvjete su kazali da se konkurs nalazi se na zvaničnoj internet stanici tog resora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:35