/ Фото: Иван Петровић Ипе
20/07/2021 u 10:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У КЦЦГ седам пацијената животно угрожено; Јокић: Није тајна да су руске вакцине у застоју

Астра Зенеке у довољним количинама, Фаjзер стиже недjељно у Црну Гору, каже директор Дома здравља

У Kлиничком центру Црне Горе, у Подгорици тренутно се налази 13 пацијената са КОВИД-19 инфекцијом од којих је се животно угрожено.

Директор Дома здравља Подгорица Данило Jокић сматра да ниjе добро то што смо се усљед стабилне епидемиолошке ситуациjе у земљи опустили. Каже да вакцина има довољно, и апелуjе на грађане да поштуjу мjере, те да се вакцинишу, преноси портал РТЦГ. 

У Jутарњем програму ТВЦГ Jокић jе рекао да jе дневни броj датих вакцина од 600 до 700 доза, на броj становника у Црноj Гори, потпуно задовољаваjући.

image

Јокић

Фото: Иван Петровић Ипе

- Могу слободно да потврдим да jе у Црноj Гори, захваљуjући приjе свега грађанима, дато 310.000 доза вакцина. То jе врло важан броj, ако рачунамо да jе имунизацijа почела приjе два и по мjесеца. Мислим да смо у односу на регион далеко одмакли. Може ли више, може ли боље? Може сигурно - рекао jе Jокић.

Он jе, без обзира на стабилну епидемиолошку ситуациjу, апеловао на грађане да не буду опуштени.

- Оваj броj имунизованих и оних коjи су прележали вирус, мислим да смо на добром путу, без обзира на сезону коjа jе могла да поремети епидемиолошку слику. А за сад ниjе - истакао jе Jокић.

Говорећи о значаjу вакцинациjе за младе, он jе рекао да без вакцине нема ни путовања.

Вакцина, каже, има сасвим довољно у Црноj Гори.

- Синофарма има 47.000 за прву дозу, Астра Зенеке у довољним количинама, Фаjзер стиже недjељно у Црну Гору.  А кад су у питању руске вакцине ниjе таjна да су оне у застоjу- поручио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:26