Успjешно jе реализована акциjа пошумљавања терена на Кучким Коритима / - Управа за шуме
01/11/2021 u 12:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа за шуме донирала 1.500 садница "За љепшу и здравиjу Црну Гору"

Успjешно jе реализована акциjа пошумљавања терена на Кучким Коритима, у коjоj су, осим Агенциjе за заштиту животне средине као организатора, учешће узели Управа за шуме и локална заjедница са своjим наjмлађим представницима

Поводом обиљежавања 30 година од проглашења Црне Горе еколошком државом, Управа за шуме jе подржала акциjу пошумљавања Кучких Корита, коjу jе организовала Агенциjа за заштиту животне средине, у склопу кампање „За љепшу и здравиjу Црну Гору“.

image

За љепшу и здравиjу Црну Гору

- Управа за шуме

Успjешно jе реализована акциjа пошумљавања терена на Кучким Коритима, у коjоj су, осим Агенциjе за заштиту животне средине као организатора, учешће узели Управа за шуме и локална заjедница са своjим наjмлађим представницима.

image

Директор Управе за шуме на пошумљавању

- Управа за шуме

Како jе истакао в.д. директор Управе за шум, мр Срђан Пеjовић, Управа за шуме jе у ову сврху донирала 1500 садница из сопственог расадника у Требаљеву, од чега 1000 садница бора и 500 садница смрче, коjе су посађене на терену Кучких Корита. У наредном периоду наставиће се са оваквим и сличним акциjама пошумљавања, коjе ће Управа за шуме са задовољством подржати кроз донациjе садног материjала из своjих расадника. Активно и одговорно ће се радити на обнављању и заштити шумског ресурса, коjем то дугуjемо, а све у циљу љепше и здравиjе Црне Горе у коjоj треба да живе неке будуће генерациjе.

Акциjи су присуствовали и директор Директората за екологиjу др Душан Бугарин и директор Агенциjе за заштиту животне средине др Милан Газдић, коjи су такође наjавили да ће се континуирано наставити са оваквим акциjама пошумљавања гдjе год буде потребе за тим, а све у циљу да Црна Гора буде што зелениjа и права еколошка држава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:21