/ са састанка
20/09/2021 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ускоро стратегија развоја и осавремењавање полиције

Сергеј Секуловић се састао са делегацијом полиције Чешке Републике, коју предводе Јири Новачек, помоћник министра унутрашњих послова и Јан Швејдар, предсједник полиције

Стратегија развоја Управе полиције биће ускоро завршена а она ће се између осталог фокусирати и на питање осавремењавања полиције, саопштено је из Министарства унутрашњих послова. То, како се додаје, у првом реду подразумијева модернизацију опреме и возила за потребе полицијских службеника

Сергеј Секуловић је то казао током састанка са делегацијом полиције Чешке Републике, коју предводе Јири Новачек, помоћник министра унутрашњих послова и Јан Швејдар, предсједник полиције.

Како је саопштено из МУП-а, састанак је био прилика да саговорници изразе обострано задовољство досадашњом добром сарадњом у области унутрашњих послова., преноси портал ртцг.

- Сарадња двије пријатељске земље добро функционише од питања миграција, кроз потписани Споразум о реадмисији, па до полицијске сарадње, кроз размјену оперативних података, истакао је министар Секуловић на састанку- наводи се у саопштењу.

Показатељ добре сарадњу је, како се додаје и помоћ службеника полиције Чешке црногорским колегама током љетње туристичке сезоне.

- Током састанка министар се осврнуо на један од кључних стратешких докумената - Стратегију развоја Управе полиције, које ће ускоро бити завршена, а која се, између осталог, фокусира и на питање осавремењавања Полиције. То у првом реду подразумијева модернизацију опреме и возила за потребе полицијских службеника- истиче се у саопштењу.

Предсједник Полиције Швејдар казао је да Полиција Чешке има добре услове рада и квалитетну опрему, те су спремни да своја дугогодишња искуства у унапређењу услова рада полицијских службеника пренесу колегама из Црне Горе.

Том приликом организована је презентација возила која чешка Полиција користи за различите намјене.

- На састанку је закључено да ће ресори унутрашњих послова двије партнерске земље у наредном периоду радити на интензивирању сарадње и размјени искустава у областима од заједничког интереса- закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:00