Вакциниши се и ти / - ИЈЗ
27/06/2021 u 06:45 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вакцинишите се због будућности

Допринос масовној имунизацији свакодневно доприносе и личности из јавног живота. Међу њима су и пјевачица Јелена Божовић и сликарка Нина Вукчевић

У ред за вакцинацију стала је и пјевачица Јелена Божовић, потврђује у изјави за "Дан". Каже, сви чланови њене породица примили су вакцине које су у том тренутку биле на располагању.

- Захална сам што је корона заобишла моју породицу. Вакцинисали смо јер желимо да тако и остане, тачније да иако се заразимо - избјегнемо тешке симптоме и хоспитализацију. Људима поручујем да што прије прихвате да начин на који живимо већ много година и због тога како се односимо према планети,резултирало је оптим хаосо. То треба да промјенимо, а овај вирус и превенција од њега је једна препрека на том путу који сами градимо – наводи Божовић.

image

Јелена Божовић

-Архива

Она наводи да ово није прва имунизација људског рода од вирусних недаћа. Наука је, каже Јелена, како некада тако и сада пронашла начин да спаси већи дио живе популације.

- Вакцинишите се у име изгубљених живота, у име страдања свих вољених од невидљивог непријатеља, вакцинишите се због будућности наше дјеце јер смо им потребни. А њима је потребан и безбрижан живот – поручује Јелена Божовић.

Вакцину против короне примила је и сликарка Нина Вукчевић. Она оцјењује да у вези са корона вирусом постоjи много непознаница, а то сваког човјека ставља у позициjу да се опредиjели у односу на оно чему жели да вјеруjе.

image

Нина Вукчевић

-Архива

- Одабрала сам да вjеруjем љекарима коjи препоручуjу вакцине. Вакцинисала сам се и ревакцинисала. Сматрам да што се брже будемо вакцинисали, приjе ћемо моћи да се вратимо нормалном животу, дружењима, фестивалима. Вакцинациjа jе посебна мjера заштите здравља од заразних болести и она припада наjвећим успjесима модерне медицине. Једна је од наjучинковитиjих превентивних мjера коjом се од заразних болести штите поjединци, као и циjело друштво - колектив – поручила је Нина Вукчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:02