Либерали честитали Дан побједе над фашизмом / - ЛП
09/05/2021 u 12:23 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Либерална партија: Црна Гора најбољи примјер антифашистичког духа

Снага идеjе коjу носи данашњи дан мора нам у сваком времену бити приоритет. Не смиjемо заборавити на посљедице до коjих доводи попуштање пред злом и мрачним идеологиjама и зато се увиjек требамо снажно супротставити свакоj нетолеранциjи, мржњи и агресиjи, поручили су из Либералне партије

Либерална партија упутила је честитке поводом 9. маjа, Дана Европе и побjеде над фашизмом, значаjног историjског датума за нашу државу и друштво.

– Честитке упућуjемо и предсjеднику Европског савjета Шарлу Мишелу, члану АЛДЕ либералне породице Европе чиjи jе члан и ЛП. Важност овог датума огледа се и кроз чињеницу да се он слави и као дан слома наjвећег зла у историjи човjечанства, фашизма, нацизма и сваке мржње, али и као дан уjедињења народа и држава Европе око идеjе слоге, заjедништва и jединства у различитостима. Ове вриjедности потребне су нам данас више него икада, као одговор на комплексну ситуациjу у свиjету – истичу из ЛП.

Либерали поручују и да ретроградне, назадне идеjе национализма, изолационизма, политике мржње и страха, већ годинама оптерећуjу свиjет и наша друштва у своjим покушаjима да се поново домогну било какве моћи и разоре сва достигнућа савременог свиjета и глобализованог живота мултикултуралног поретка.

– Снага идеjе коjу носи данашњи дан мора нам у сваком времену бити приоритет. Не смиjемо заборавити на посљедице до коjих доводи попуштање пред злом и мрачним идеологиjама и зато се увиjек требамо снажно супротставити свакоj нетолеранциjи, мржњи и агресиjи. Црна Гора наjбоље зна шта та борба значи и колика jе вриjедност идеала слободе и заjедништва. Као држава чиjи jе народ подигао први антифашистички устанак у Европи а данас као грађанска држава и примjер успjешности мултиетничке заjеднице коjа jе сложно уjедињена у различитостима коjе jе прихватила као своjе богатство, Црна Гора jе наjбољи примjер шта заправо значи дух антифашизма и европски дух – закључују из Либералне партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:47