Студенти у Ректорату / -Ректорат
27/04/2021 u 23:52 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Студентске кредите одлажу за 18 мјесеци

Рок отплате биће продужен за 18 мjесеци из разлога што jе тренутни финансиjски моменат веома незахвалан и тежак за студенте
Студентски парламент Универзитета Црне Горе упутио jе 21. априла 2021. допис Министарству просвjете, науке, културе и спорта за одлагање наплате дуговања по основу студентских кредита коjе jе наjављено студентима завршних година студиjа.
Из Студентског парламента jе саопштено да су добили усмени одговор од Министарства просвjете, науке, културе и спорта да ће продужити рок отплате студентских кредита свим корисницим коjи им се обрате писаним захтjевом.
– Рок отплате биће продужен за 18 мjесеци, тј. годину и шест мjесеци, из разлога што jе тренутни финансиjски моменат веома незахвалан и тежак за студенте. Студентски паралмент УЦГ истакао jе да jе тржиште рада у току епидемиолошке кризе доживjело тектонске промjене, да љетње сезоне ниjе било, да jош увиjек ниjе успостављен систем студентског сервиса или других програма коjи би омогућили студентима да током студиjа лако дођу до запослења. Због свега наведеног, али и опште економске кризе у држави изазване пандемиjом вируса корона, сматрали смо да наплата дуговања по основу студентских кредита треба да буде одложена, како би студенти били у прилици да на адекватан начин зараде и уштеде средства коjима ће моћи да подмире своjе обавезе – наводе из Студентског парламента.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:24