НГС аташе Словеније / - фото: МО
12/05/2021 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић се састао с воjним аташеом Словениjе

Начелник Генералштаба jе обjаснио да су Воjска и Министарство одбране Црне Горе посвећени наставку заjедничког учешћа у НАТО активности поjачаног истуреног присуства у Летониjи

Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, састао се данас са изаслаником одбране Словениjе у нашоj земљи, капетаном боjног брода Борисом Гершаком, саопштено је из Министарства одбране.

 – Задовољан сам сарадњом оружаних снага двиjе земље, похваливши заjедничко учешће на броjним међународним вjежбама и обукама – истакао је генерал Ђуровић.

Начелник Генералштаба jе обjаснио да су Воjска и Министарство одбране Црне Горе посвећени наставку заjедничког учешћа у НАТО активности поjачаног истуреног присуства у Летониjи (еФП). Он се осврнуо  и на планирање заjедничког учешћа у НАТО снагама за брзо реаговање (НРФ), унапријеђењу сарадње центара за планинско ратовање,  заjедничких набавки и одржавања тактичких лакооклопљених возила.

Саговорници су разговарали и о учешћу у активностима Оружаних снага Словениjе поводом предсjедавања Савjетом Европске Униjе, размjени искустава у вођењу енергетске ефикасности, али и интензивирању сарадње воjних вазухопловних ауторитета.

– Задовољан сам досадашњом сарадњом оружаних снага, истакавши да ће Словениjа и даље наставити да подржава развоj способности Воjске Црне Горе, како би испунила све захтjеве из НАТО пакета циљева способности истакао је Гершак.

Он jе поручио да постоjи заинтересованост за jачање сарадње у области медицине, опремања и заjедничких набавки.

Напоменуо jе да реализациjа договорених активности за ову годину тече несметаним током, упркос пандемиjи ЦОВИД-19, што само потврђуjе посвећеност обjе стране испуњењу договорених обавеза и наставку, сада већ традиционално, одличне сарадње двиjе приjатељске земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:13