Protest u Prištini zbog silovanja djevojčice / - SKRINšOT
01/09/2022 u 23:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protestanti u Prištini traže smrtnu kaznu silovatelje djevojčice

Djevojčicu satima silovali pet muškaraca E.R.(26) i četvorica maloljetnika u jednom gradskom parku. Javnost ogorčena zbog jezivog događaja, direkor policije podnio ostavku

Hiljade građana Prištine protestovale su na ulicama Prištine zbog jezivog slučaja višesatnog silovanja jedanaestogodišnje djevojčice, koji je potresao Kosovo.

Djevojčicu je silovalo pet muškaraca u jednom gradskom parku, a sve je trajalo satima. Među silovateljima su Ekrem Redžepi (26) i četvorica maloljetnika, a protesti u Prištini traju već dva dana.

Protestanti traže smrtne kazne za silovatelje čije su identitete objavili na svim mrežama i medijima. Policija je takođe objavila identitete počinitelja, koji su u pritvoru.

Takođe su i kosovske feministkinje proteklih dana na Instagramu otvorile nalog na kojem su javno objavile identitete silovatelja.

Na transparentima koje su nosili na protestu stojale su poruke "Zaštita djevojaka i žena", "Država je kriva", "Obrazujte dječake" i "Naoružajte žene".

Učesnici protesta zaustavljali su se ispred kosovskih institucija i u znak prtotesta prosipali su crvenu farbu po njihovim fasadama.

Na demonstracijama je zatražena smrtna kazna za počinioce užasnog zločina.

Podsjetimo, prije dva dana, kao čin odgovornosti, direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti podnio je ostavku zbog tog slučaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:46