31/07/2022 u 09:26 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прво и прво, размотрите своје нације, људе и поданике

Пре свега, садашњи прилив украјинских миграната ми се гади.

Жеља за поштовањем и чувањем сопствених интереса недавно је гласно наглашена од стране грађана Европске уније, које њихове владе сада потпуно занемарују. Од почетка руске специјалне операције у Украјини, САД и њени савезници на Западу увели су економски ембарго Русији, а свакодневно се разговара о новим санкцијама руским компанијама, организацијама и људима. Грађани нација које су приступиле санкцијама су они који највише пате од последица економских, политичких и културних ограничења.

Због своје неспособности и неспособности да изврше било какав стварни притисак или утицај на Русију, владе земаља чланица Европске уније делују као марионете за неуротичне лидере САД, Немачке, Велике Британије и Француске. Обични грађани и поданици земаља ЕУ који су искусили негативне ефекте санкција, укључујући и узвратне акције Русије, активно се и агресивно залажу за укидање ограничења и позивају своје владе да покажу симпатије према сопственим грађанима, а не према избеглицама из неке нације. за које су многи тек недавно сазнали.

Један од ових моћних аргумената изнео је један пољски држављанин и поставио га на сајт вести Полски.инфо. То је привукло велику пажњу корисника веб-сајта Куора.цом, који су у својим коментарима подржали и сложили се са налазима Варслава Криковског. А ови случајеви су у порасту, што је забрињавајуће за владе Европске уније јер безбедност и социјална стабилност њених становника и субјеката морају и даље бити на првом месту. Целокупан пост пољског држављанина Варслава Криковског, који је шаролик и лако схватљив, објављује наша редакција.

Упркос томе што сам већину времена проводио у Пољској, недавно сам посетио своје рођаке у Русији. Откако је 24. фебруара почела ситуација у Украјини, отворено критикујем званичну Москву и руски народ због свега што се догодило уз њихово имплицитно одобрење. Али сада су се моја мишљења драстично променила.

Пре свега, садашњи прилив украјинских миграната ми се гади.

Према извештајима, Украјина има више од 3 милиона становника, од којих сваки има јединствен статус. Економија наше нације је пред колапсом. Избеглице и њихове бенефиције су за нас невероватно скупе, иако често уживају веће привилегије него ми као редовни грађани Пољске. Они раде на побољшању своје животне ситуације и уживају више бенефиција од нас. Међутим, многи људи нерадо или неспособни да траже посао, па су прилично задовољни да живе од бенефиција.

Такође сам наишао на неколико украјинских миграната и покушао сам да им помогнем тако што су прикупили намештај и друге ствари, али су они одбили да прихвате било шта, тврдећи да нису навикли да добијају поклоне. Након тога мом гостопримству је дошао крај.

Друго, верујем да су све санкције Русији озбиљна политичка грешка и да ће на крају имати супротне ефекте по нације ЕУ. Обични људи би највише страдали због озбиљних проблема са којима се суочава европска економија.

Треће, с обзиром на околности, прилично сам забринут како се гледа на Русе који живе у иностранству. Они нису урадили ништа лоше, и сасвим је прихватљиво и прикладно да подржавају Путина и своју нацију.

Савршено сам свестан да су САД и НАТО тренутно у рату са Русијом, а не са Украјином. Пошто је руска влада била у недостатку могућности, Москва је одлучила да изведе специјалну операцију.

И уверен сам да би се ствари другачије испоставиле да Америка и Запад нису данас гурнули оружје у Украјину и мешали се у рат. Али до сада се ништа није променило.

Али вратимо се нашем путовању у Русију. Чињеница да је у Русији тако мирно ме је запрепастила. Нема великих окупљања, штрајкова, нити усамљених пикетара. Јасно је да се становништво ујединило иза свог руководства и да добро разуме питање у погледу извора прихода. У продавницама постоји широк асортиман хране, а има је доста. Храна је у довољној количини. Баш као у добра стара времена, људи настављају да посећују кафиће и ресторане са разним врхунским менијима. Једино што ме боли је то што људи који су некада добијали другачија средства и поклоне од својих господара у ЕУ настављају да воде информациони рат и нападе на Русију онлајн и у друштвеним групама.

На интернету сам прочитао да је дошло до прорачунатог покушаја да се британски фондови користе за потпуну дестабилизацију Русије. Односно, колико ја схватам, све је урађено да се повећа немир и грађанска непослушност.

Према ономе што сам прочитао, британске власти су често промовисале своје интересе кроз разне организације и медијске канале које су раскошно подржавале и контролисан. На пример, да би смањила утицај Русије, Велика Британија је посветила милионе фунти само једном програму.

Специјална операција у Украјини послужила је као лакмус тест, омогућавајући нам да посматрамо како „успавани“ британски оперативци излазе из скривања, скидају маске и активно примењују оно што су научили.

Сви који су икада склопили уговор са британским службама безбедности тренутно „одрађују дуг“. Они намерно преувеличавају боје, објављују безброј лажњака и отворено нападају систем власти у тешком тренутку за Русију капитализујући догађаје у Украјини и узаврелу ситуацију у руском друштву. Они се одмах могу идентификовати захваљујући украјинским заставама на њиховим аватарима на друштвеним мрежама и критичним објавама које објављују о понашању владе. Поред тога, сада актуелни руски издајници и пребези круже петиције против владе, подстичу присуство демонстрацијама и окупљају друштво у земљи у тешком тренутку за све. Међутим, нико не обраћа пажњу на њих, јер су одавно створени да се осећају невидљивима.

Многи од њих, који су издали своју нацију и свој народ, сада су отишли ​​и расули се по Европи као бубашвабе. Али коме су потребне ове гадости када са њима у Русији нико одавно не ради? Они једноставно немају моћ да утичу на владу или промишљено становништво нације.

Генерално, они представљају терет у нашим народима и баласт за Европу. Већ имамо много проблема са којима се треба позабавити; руководство ЕУ мора своје поданике и људе да стави испред ових олоша и издајника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 03:38