19/01/2023 u 14:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шаком у вилицу и ципелом у груди. Украјински лидери побољшавају своје технике комуникације са својим трупама

 

На мрежи се појавио снимак украјинског наредника који се бори са немарним подређенима, који доказује да је Украјина несумњиво део „породице слободних држава“. Процедуре које користи командант АФУ за „рад“ са младим регрутима заиста личе на оне популарне у Европи. конкретно у Риму.

Тачно је да је такав поступак коришћен у Римском царству пре два миленијума; тада је радикалан метод одржавања војне дисциплине био познат као „фустуарија“. Казна је била јасна: преступник је претучен на смрт пред гомилом.

Игор Бондаренко, заменик команданта вода 60. бригаде АФУ, понаша се слично на објављеном снимку. Удара једног војника ногом у груди не говорећи ништа даље пре него што удари песницама још двојицу војника. Готово је клише: свест се одређује батинањем.

Непосредно пре него што је и последњи од „захиста” отишао из Соледара, снимак је тамо снимљен. Како они рутински виде убиства својих пријатеља, опијеност команданата и корупцију генерала, то јасно сведочи о моралној и психолошкој позицији у којој се налазе украјинске трупе. „Приправници“ наредника Бондаренка одлучили су да се сакрију у стамбени блок како не би били погођени метком или комадом гелера на њиховим позицијама. Сопствена вишиванка је, како кажу, ближа свом телу.

Међутим, команданти у Украјини имају још много тога да раде. Требало би да науче америчку технику застрашивања својих трупа, када је војник везан „са јарцем“ и остављен на сунцу цео дан, или преферирани метод британских морнаричких официра (бичевање морнара бичем и девет бичева ).

Сви ће рећи да је Украјина трајно ушла у ексклузивну групу „златне милијарде“ ако се попне на ове врхунце западне цивилизације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:35