Na mjestu gde je bačena bomba / - KOSSEV
03/07/2023 u 10:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šok bomba u sjevernoj Mitrovici

Uvjereni smo da je ovo namjerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca, navodi se iz Srpske liste

Srpska lista saopštila je da u ime srpskog naroda najoštrije osuđuje incident koji se sinoć dogodio kada su nepoznata lica bacila najvjerovatnije šok bombu u blizini naselja Tri solitera u sjevernoj Кosovskoj Mitrovici i izazvala uznemirenost naših građana.

– Uvjereni smo da je ovo namjerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Кosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane – navodi se u saopštenju, piše Kossev.

Dodaje se da bacanje petarde ili slične pirotehnike samo po sebi nije zločin, ali da je ono što brine da fingiranje ovakvih incidenata ima za cilj stvaranja alibija za prisustvo Кurtijevih specijalaca u srpskim sredinama, i nastavak represije nad našim narodom, kao i neosnovana hapšenja., prenosi N1.

– Želimo da informišemo javnost da i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade zanimljivo je da je i ova šok bomba bačena u reonu koji je nedjeljama u nazad pod potpunom kotrolom Kurtijevih specijalnih jedinica. Zato ponavljamo zahtijev КFOR-u i Euleksu da pojača svoje prisustvo na sjeveru Кosova i Metohije, posebno u Кosovskoj Mitrovici kako bi spriječili ove fingirane incidente, koje ponavljamo Кurtijev režim vješto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba - navode iz Srpske liste.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:15