Кукасти крст освануо на школској згради / -
08/06/2022 u 07:02 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кукасти крст на прозорима ОШ „Радојица Перовић”

Непримјерени садржај био је исписан са спољне стране неколико прозора једне учионице на приземљу. Овакве ствари не би смјеле да се дешавају. Домар, који је то видио одмах је почео уклањање ових садржаја, а тај чин осуђујемо, казала је директорица

Током викенда са спољне стране прозора ОШ „Радојица Перовић” осванули су исписани кукасти крстови. Управа школе је, након што су то примијетили, уклонила симболе који се везују за дјеловање нацистичког покрета са неколико прозора, а случај нијесу пријавили полицији. Снежана Дакић Томановић, директорица ОШ „Радојица Перовић”, каже да случај није пријављен јер до сада полиција ниједан који су пријавили није расвијетлила.

– Непримјерени садржај био је исписан са спољне стране неколико прозора једне учионице на приземљу. Овакве ствари не би смјеле да се дешавају. Домар, који је то видио одмах је почео уклањање ових садржаја, а тај чин осуђујемо. Не знамо ко је то урадио. Ми смо и неке друге ствари пријављивали полицији, али се нијесу оглашавали, тако да их овог пута нијесмо упознали са садржајем који је освануо на прозорима. Школа нема камере које покривају тај спољашни дио школе – казала је Дакић Томановић.

Она истиче да од када је на мјесту директора школе ово је први пут да се дешава оваква ситуација.

– Овакве поруке остављају људи који желе да провоцирају, и они који немају сређен живот. Сваки наставник у оквиру свог посла има и тај педагошки дио, а то је разговор са дјецом о томе шта су праве вриједности и чега се треба чувати, шта треба радити, а шта не. Ђаци у школи, осим образовања добијају и васпитање, односно усмјеравање. Сигурна сам да сваки наставник на часовима одјељенских заједница говори и упућује дјецу на ствари које треба или не треба радити и како се треба понашати. Имамо и радионице о међусобном уважавању, толеранцији... Ово је урбани кварт, ту се људи крећу и ми не можемо утицати толико, јер ваљда се и из куће нешто понесе – сматра Дакић Томановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 18:55