Ilustracija / - NET
27/04/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcije Netflixa skočile više od 10 odsto prošlog meseca

Globalna pandemija dovela je do naglog porasta pretplatnika i u 2021. godini, Netflix je povećao broj svojih korisnika za ogromnih 18,2 miliona

Netflix, kompanija koja je uvela revoluciju na polju kućne zabave, poslednjih je godina bila žrtva vlastitog uspjeha.

Globalna pandemija dovela je do naglog porasta pretplatnika i u 2021. godini, Netflix je povećao broj svojih korisnika za ogromnih 18,2 miliona. Kompanija se neizbežno suočila sa usporavanjem rasta nakon karantina. Od tada je Netflix zauzet finim podešavanjima svog proizvoda i poboljšavanjem sadržaja. Kao rezultat toga, cijena akcija kompanije je skočila za 14,94% tokom proteklog mjeseca, prenosi N1.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cijenom akcija Netflixa putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom akcija”.

Netflix trenutno ima tržišni udio od 34,98% u odnosu na glavne konkurentske kompanije za striming, a to su, Amazon (31,6%) i Disney (21,76%). Kompanija trenutno ima ukupno oko 231 milion pretplatnika, što je 4% više u odnosu na prethodnu godinu. Sa finansijskim izvještajem koji treba da bude objavljen u aprilu, očekuje se da će kompanija dodati 4,69 miliona pretplatnika. Kako bi nastavila svoju globalnu ekspanziju i privukla nove pretplatnike, kompanija je zapravo snizila cijene u više od 30 zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:52