/ -APPLE STORE
01/12/2023 u 10:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Appleovi uređaji od sada mogu da skeniraju dokumenta uz pomoć Google Drivea

Ista mogućnost je korisnicima Android telefona i tableta dostupna gotovo cijelu deceniju

Konačno će korisnici Appleovih uređaja dobiti mogućnost skeniranja dokumenata kamerom svog telefona, odnosno tableta, dok koriste aplikaciju Google Disk odnosno Google Drive. Ista mogućnost je korisnicima Android telefona i tableta dostupna gotovo cijelu deceniju. Appleova aplikacija Notes, koja ima istu funkcionalnost, omogućava skeniranje još od 2017. godine.

Opcija dolazi tokom sljedećih dana, a skeniranje se može obaviti putem ikone kamere u aplikaciji. Kad se pokrene skeniranje, automatski će se otkriti rubovi dokumenta u tražilu, ispravno će se poravnati i ukloniti sav odsjaj i nagib kako bi se postiglo čisto skeniranje.

Korisnici će moći kropovati (izrezati) dio skenirane slike, ukoliko im je to potrebno, a tokom jedne sesije moći će se skenirati više stranica. Google je korisnicima aplikacije Drive u SAD omogućio relevantne prijedloge naslova na temelju strojnog učenja.

I korisnicima Androida dolaze nove opcije, nakon ažuriranja aplikacije kako bi skenirali dokumente. Automatsko snimanje znači da skener automatski snima vaš dokument, osiguravajući besprijekorno skeniranje svaki put dok poboljšano tražilo kamere omogućava poravnavanje dokumenata za lakše skeniranje.

Omogućen je uvoz snimljenih fotografija pa slobodno uvezite skenirane dokumente iz snimljenih materijala. Tu je sada i namjenski gumb skenera koji pokreće skeniranje jednim dodirom. Google je omogućio i opciju predlaganja naslova: pokretana strojnim učenjem pomaže u imenovanju vaših skeniranih dokumenata.

Posljednjih dana korisnici usluge Google Drive imaju problem s nestankom datoteka koje imaju spremljene u oblaku, a situacija je poznata od utorka, 28. novembra. Google je korisnike upozorio da ne odspajaju svoj račun unutar aplikacije Google Drive za desktop računare, a problem se još istražuje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:29