/ - FOTO: PEXELS
20/03/2023 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bitkoin izbio na najviši nivo u poslednjih devet mjeseci

Katalizator za novi rast došao je u obliku podataka o bilanci Federalnih rezervi preko noći, što pokazuje da je gotovo 300 milijardi dolara ubrizgano u ekonomiju kao dio odgovora na bankarsku krizu

Bitkoin je prije dva dana dosegao nov devetomjesečni najviši nivo, na kom se zadržao i danas, jer su najnoviji događaji u rastućoj bankovnoj krizi Sjedinjenih Država potstakli kripto tržišta.

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je BTC/USD dosegnuo 28.190 dolara na Bitstampu prije konsolidacije.

U vrijeme pisanja, zaokružio je 28.000 dolara uz stalnu volatilnost nakon otvaranja Wall Streeta.

Katalizator za novi rast došao je u obliku podataka o bilanci Federalnih rezervi preko noći, što pokazuje da je gotovo 300 milijardi dolara ubrizgano u ekonomiju kao dio odgovora na bankarsku krizu.

Događaj je učinkovito poništio mjesece uklanjanja likvidnosti pod Fedovim kvantitativnim stezanjem (QT), a komentatori su brzo nazvali ponovnim pokretanjem suprotnog fenomena — kvantitativnog popuštanja (QE).

- Reći će vam da nije QE, ali brojke ne lažu. Otprilike polovina smanjenja od godine kvantitativnog pooštravanja izbrisana je u nedelju dana- prokomentarisao je trgovac, analitičar i voditelj podcasta Scott Melker, poznat kao “Vuk sa svih ulica”.

Za tržišne komentatore, postojalo je uvjerenje da bi se uzlazni trend mogao nastaviti unatoč tome što su dionice proizvele bočno djelovanje tog dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:06