/ - GUGL
30/05/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budite oprezni: Prevaranti jedva čekaju da guglate ove 3 stvari

Ponekad ste u žurbi i veoma vam je potreban broj nekog korisničkog servisa pa to možete pokušati naći putem Googlea. U žurbi možda kliknete na prvu opciju pretraživanja koja vam izgleda kao zvanični broj kompanije, a prevaranti upravo na to čekaju

Sve više se oslanjamo na tehnologiju pa nam je nekako prirodno da kada nešto ne znamo, pitamo Gugl za pomoć. Ipak, budite oprezni jer prevaranti često koriste fraze koje se najviše pretražuju na internetu kako bi vas naveli da nasjednete na prevaru.

S posebnim oprezom i pažnjom pazite kada guglate ove tri stvari.

1. Broj korisničkog servisa

Ponekad ste u žurbi i veoma vam je potreban broj nekog korisničkog servisa pa to možete pokušati naći putem Gugla. U žurbi možda kliknete na prvu opciju pretraživanja koja vam izgleda kao zvanični broj kompanije, a prevaranti upravo na to čekaju.

Pozovete li broj koji su objavili prevaranti, oni mogu tražiti određene podatke kako bi “potvrdili vaš identitet”, a zapravo vam ukrasti lične podatke ili preuzeti kontrolu nad vašim brojem kako bi dalje varali druge osobe.

Najbolja opcija je da guglate zvaničnu stranicu kompanije koju želite da kontaktirate i proverite da URL vodi na pravu, zvaničnu stranicu. Tamo ćete pronaći opciju ‘o nama’ ili ‘kontaktirajte nas’ i tako im se možete javiti.

2. Dobro plaćen posao od kuće

Kada govorimo o zaradi novca na internetu u 2023, naročito kada je riječ o poslovima koji se obavljaju od kuće, može se reći da su brojni oglasi koje ćete pronaći na internetu zapravo prevare.

Držite se onog najjednostavnijeg savjeta – ako ponuda za posao zvuči predobro da bi bila istinita, onda vjerovatno i jeste tako. Pripazite na nejasne opise poslova, objave stare više mjeseci i upite o ljudskim resursima poslate s besplatnih domena e-pošte kao što je @gmail, savjetuje Lifehacker.

3. Najbolji kripto novčanik

Razumljivo je da želite pronaći najsigurniji novčanik da svoju vrijednu kriptovalutu sačuvate od ruku prevaranata, hakera i lopova. Međutim, traženje jednog putem jednostavnog pretraživanja upravo je ono što prevaranti žele da učinite, a njihove SEO vještine pozicioniraju njihove zamke visoko u Google rezultatima.

Jednostavan način da izbjegnete ovaj problem je da umjesto toga pronađete uglednu web stranicu koja nudi pouzdane savjete i sledite njihove smjernice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. septembar 2023 20:09