Rampa za čatbot / -RTS
05/10/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ChatGPT može da pretražuje internet kako bi pronašao odgovore

Sve do sada je odgovore davao na osnovu podataka iz kojih je učio od 2021. godine, tako nije imao odgovore na sva pitanja

Nakon vijesti da ChatGPT uskoro dobija funkcije zahvaljujući kojima će moći da "čuje, vidi i govori", stigla je i vijest da u potrazi za odgovorima na pitanja korisnika može da pozove internet u pomoć.

Korisnici će dakle moći da razgovaraju s ovim botom, te da od njega zatraže da analizira slike koje otpreme u sistem. Pored toga ChatGPT dobija još jednu veliku nadogradnju – mogućnost da pretražuje internet kako bi korisnicima pružio odgovore, ali i izvore iz kojih je do njih došao.

ChatGPT sve do sada nije bio povezan s internetom, pa je odgovore davao na osnovu podataka iz kojih je učio od 2021. godine. Tako nije imao odgovore na sva pitanja, jer o novijim dešavanjima ništa nije mogao da zna. To se sada mijenja

Nova funkcija je ""Browse with Bing", a u početku će biti dostupna onima koji chatbot-a plaćaju. Iz kompanije obećavaju da će kasnije stići do svih. Funkcionisaće slično kao Bard – chatbot kojeg je kompanija Google prvi put predstavila u martu 2023. godine. OpenAI dakle želi svoje mjesto na tržištu koje većinski pripada ovom gigantu.

Postoje određene brige oko bezbjednosti u pristupanju informacijama u realnom vremenu, jer bot vrlo lako može da se zakači za "loš materijal", netačne i štetne izvore. Korisnici će pored toga Bing ekstenziji morati da odobre pristup istoriji razgovora s ChatGPT-om, što je takođe problem. Ili bi mogao da bude.

Eksperti podsjećaju da AI sistemi i chatbotovi nisu imuni na predrasude, rasizam, rodnu diskriminaciju, a iz jednostavnog razloga – učili su iz onoga što su dobili od ljudi.

(PC Press)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:12