Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
02/10/2023 u 17:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Epl objasnio zbog čega "ajfon 15" pregorijeva

- Identifikovali smo nekoliko razloga koji mogu da dovedu do pregriijevanja Ajfona 15 Pro i Ajfona 15 Pro Maks, navodi se u saopštenju koje je izdao američki tehnološki gigant

Kompanija Epl je pojasnila uzroke problema sa pregrijevanjem kod pojedinih modela iz nove Ajfon 15 serije.

- Identifikovali smo nekoliko razloga koji mogu da dovedu do pregriijevanja Ajfona 15 Pro i Ajfona 15 Pro Maks, navodi se u saopštenju koje je izdao američki tehnološki gigant.

Oni objašnjavaju da je glavni krivac softverska greška koja se pojavljuje tokom korišćenja različitih aplikacija, uključujući Instagram i Uber, prenosi britanski list Gardijan. Za ove aplikacije se zna i da sve vrijeme rade u pozadini, pa mogu praviti probleme čak i kada niste u aplikaciji.

Kompanija Instagram, u vlasništvu korporacije Meta Platforms, je već izbacila ažuriranje za aplikaciju koje bi trebalo da riješi ovaj problem, dok Uber i druge aplikacije, poput popularne igrice Asphalt 9, još uvijek rade na ažuriranjima, saopšteno je iz kompanije Epl, ali nije preciziran vremenski okvir kada će biti završene sve softverske korekcije.

Nisu samo aplikacije problem

Drugi uzrok problema sa pregrijevanjem je i novi iOS. Epl je u subotu objavio da radi na ažuriranju sistema iOS 17 koje bi trebalo da „spriječi da uređaji postanu neprijatno vrući tokom rada“.

Oni su naveli i da je pregrijevanje normalno tokom prvih nekoliko dana od kupovine uređaja.

„Zbog povećane pozadinske aktivnosti, uređaj može biti topliji tokom prvih nekoliko dana od kupovine ili fabričkog reseta“, objašnjava Epl.

Iz kompanije su poručili da nikakvi bezbjednosni problemi ne bi trebalo da spriječe trenutne vlasnike Ajfona 15 da koriste svoje uređaje dok čekaju ažuriranje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:34