Ilustracija / - FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
14/03/2023 u 15:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Facebook i Instagram više ne podržavaju NFT

Nije obrazloženo zbog čega Meta mijenja svoj stav kada je u pitanju NFT, za koji je Zakerberg svojevremeno sugerisao da će igrati glavnu ulogu u kompanijinim planovima za metaverzum

Nakon gotovo godinu dana, od kako je Mark Zakerberg objavio planove o proboju u svijet digitalnih tokena, bez velikog iznenađenja ova priča dobija svoj kraj.

Meta privodi kraju svoju podršku za NFT na Facebooku i Instagramu, manje od godinu dana nakon što je najavljen proboj u sferu digitalnih tokena na pomenutim platformama.

-Ukidamo digitalne tokene (NFT) za sada, kako bismo se fokusirali na druge načine na koje možemo da podržimo kreatore, ljude i poslovanja- istakao je Stefan Kasriel – šef za trgovinu i finansije u kompaniji Meta.

Nije obrazloženo zbog čega Meta mijenja svoj stav kada je u pitanju NFT, za koji je Zakerberg svojevremeno sugerisao da će igrati glavnu ulogu u kompanijinim planovima za metaverzum.

Međutim, ovo nije jedina kompanijina ambiciozna inicijativa koja je propala u prethodnih godinu dana. Meta je prošle godine ugasila i svoj kripto novčanik Novi, koji je takođe trebalo da ima podršku za NFT.

Kompanija je okončala i Reality Labs, u okviru svoje metaverzum divizije, kao i program koji je plaćao bonuse Reels kreatorima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
NFTMETAINSTAGRAM
31. maj 2023 21:09