/ - FOTO: UNSPLASH - NABEEL SYED SAOBRAćAJ, ILUSTRACIJA
25/12/2023 u 10:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

General Motors pauzira prodaju Chevy Blazer EV zbog problema sa softverom

Blazer EV lansiran je prije samo nekoliko sedmica kao SUV za masovno tržište i sastavni je dio GM-ove električne linije

General Motors (GM) je pauzirao prodaju svojih potpuno novih Chevy Blazer EV nakon što su neki kupci prijavili probleme sa softverom, prenosi MINA-BUSINESS.

- Svjesni smo da je ograničeni broj kupaca iskusio probleme u vezi sa kvalitetom softvera sa svojim Blazer EV - rekao je potpredsjednik Global Chevroleta, Scott Bell.

On je dodao da je zadovoljstvo kupaca prioritet i da će zbog toga napraviti kratku pauzu s novim isporukama, prenosi SEEbiz.

Proizvođač automobila rekao je da brzo radi na rješavanju problema i da će se prodaja nastaviti nakon ažuriranja softvera. Vlasnici Blazer EV-a biće zamoljeni da dovezu automobile u zastupništvo zbog ažuriranja.

Iz GM-a su saopštili da problemi s kvalitetom softvera nijesu povezani sa sigurnošću sa pogonskim sistemom Ultium ili Google Built-In.

Blazer EV lansiran je prije samo nekoliko sedmica kao SUV za masovno tržište i sastavni je dio GM-ove električne linije.

GM je prošle sedmice rekao da očekuje da će Blazer EV privremeno postati nepodoban za američki poreski kredit za električna vozila počevši od 1. januara.

Američko Ministarstvo finansija ovog mjeseca je nametnulo nova pravila za diskvalificiranje električnih vozila koja koriste određene komponente baterija iz Kine. GM je rekao da planira da promijeni izvore kako bi bio u skladu sa smjernicama do početka januara.

GM do 2035. ne planira da prodaje ništa osim vozila na električni pogon i vodonik. Nedavno je počeo s prodajom električnog kamiona GMC Hummer EV, a električni luksuzni SUV Cadillac Lyriq ušao je u proizvodnju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:09