/ -SHUTTERSTOCK
29/02/2024 u 08:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Google Maps konačno svima omogućava „usmjeravanje pogledom"

Funkcija Glanceable Directions omogućava korisnicima da uživo vide detaljna uputstva i predviđeno vrijeme dolaska, direktno sa zaključanog ekrana svog uređaja

Nakon više od godinu dana od najave funkcije, Google mape konačno dobijaju "usmeravanje pogledom" za Android i iOS. Funkcija Glanceable Directions omogućava korisnicima da uživo vide detaljna uputstva i predviđeno vrijeme dolaska, direktno sa zaključanog ekrana svog uređaja – informacije koje su ranije bile vidljive samo kada je telefon bio otključan.

Glanceable Directions takođe funkcionišu na ekranu za pregled rute u aplikaciji, koji se pojavljuje nakon pokretanja uputstava, prije nego što korisnici dodirnu Start taster.

Google Maps će pokazati uputstva, predviđeno vrijeme dolaska uživo, a čak će i ažurirati rutu ako korisnik krene drugom putanjom. Glanceable Directions funkcija je podrazumijevano isključena, ali može da se omogući u glavnim podešavanjima aplikacije, u okviru Navigation sekcije. Google je prvi put najavio Glanceable Directions prošlog februara, a u junu je saopštio da se ta funkcija pokreće za pešačenje, vožnju biciklom i smjernicama za vožnju na Androidu i iOS-u, uključujući i kompatibilnost za Live Activities na iOS-u 16.1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:42