/ -INSTAGRAM
13/12/2023 u 10:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Google mijenja pravila oglašavanja za kripto proizvode

Google preporučuje oglašivačima da se pridržavaju lokalnih zakona i budu sertifikovani prije nego što plasiraju reklame

Google je najavio promjene u pravilima oglašavanja usred rasta tržišta kriptovaluta. Sada će kripto trustovi moći prikazivati oglase na Googleu, ali pod određenim uslovima. Ovo je važna vijest jer su dosad reklame vezane uz kriptovalute često bile pod povećalom vlada i velikih kompanija radi zaštite investitora od rizika. Od 29. januara 2024. oglašivači kripto trustova moći će promovisati svoje proizvode putem Google oglasa u SAD. Međutim, Google preporučuje oglašivačima da se pridržavaju lokalnih zakona i budu sertifikovani prije nego što plasiraju reklame povezane s kriptovalutama putem Google oglasa.

- Oglašivači koji promovišu kripto berze ili novčanike mogu oglašavati putem Google oglasa, ali moraju biti sertifikovani od Googlea i zadovoljiti lokalne zakonske zahtjeve zemlje ili regije za koju žele oglašavati. Kripto trustovi, kako ih opisuje Google, predstavljaju finansijske proizvode koji omogućuju investitorima trgovinu dionicama putem trustova koji posjeduju značajne količine digitalnih valuta.

U primjeru Bitcoin i Ether ETF-ova, koji možda ili možda neće dobiti odobrenje u SAD iduće godine, mogu se oglašavati ukoliko prođu odobrenje. Ovi ETF-ovi ili fondovi s berzovno-trgovinskim karakteristikama omogućuju pojedincima ulaganje u BTC putem tradicionalnih tržišta umjesto da budu ograničeni na kripto berze, piše Bajtbox.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:14