/ - FOTO: TVITER
07/11/2023 u 13:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ilon Mask lansirao "Grok", četbot bez cenzure

Grok ima pristup informacijama u realnom vremenu putem X platforme, što je velika prednost u odnosu na druge modele, biće dostupan svim X Premium+ pretplatnicima - naveo je Ilon Mask

Ilon Mask i njegov xAI startap za vještačku inteligenciju lansirali su Grok – AI četbota koji bi trebalo da po performansama nadmaši ChatGPT, sada već čuveni proizvod kompanije OpenAI.

Motiv za kreiranje Groka jeste da se stvore alati vještačke inteligencije koji mogu da asistiraju čovječanstvu da poboljša svoje istraživanje i inovacije, kako je ranije objasnio Ilon Mask u svojoj objavi na platformi X.

Mask i xAI su istakli da je znanje o svijetu u realnom vremenu "jedinstvena i fundamentalna prednost" koju Grok ima, a crpi ga preko X platforme.

- Odgovaraće i na ‘vruća’ pitanja na koja odbijaju da odgovore većina drugih AI sistema. Grok je dizajniran da odgovara na pitanja domišljato, a ima pomalo buntovnu prirodu, pa nemojte da ga koristite ako ne volite humor - ističe Mask.

Sistem, koji pokreće Grok, evaluiran je od strane nekoliko akademskih testova u matematici i kodiranju, a nudi performanse koje su bolje od onoga što može ChatGPT-3.5 u svim testovima, navode iz xAI.

- Grok ima pristup informacijama u realnom vremenu putem X platforme, što je velika prednost u odnosu na druge modele, biće dostupan svim X Premium+ pretplatnicima - naveo je Ilon Mask

Ipak, zanimljivo je da ni u jednom od testova Grok nije uspio da nadmaši najnapredniju verziju OpenAI-ja – GPT-4.

Grok će biti dostupan preko X Premium Plus pretplate, po cijeni od 16 dolara mjesečno, a za sada mogu da ga isprobaju samo korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:28