/ -TWITTER
17/10/2023 u 12:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Intel zvanično predstavio Raptor Lake

Kompanija će lansirati tri osvježena čipa

Uprkos tome što većina njih nudi samo povećanje svog maksimalnog turbo takta, kompanija ih je označila za CPU 14. generacije. Kompanija će lansirati tri osvježena čipa (sa šest SKU-ova) 17. oktobra, skoro tačno godinu dana nakon što je prvi put lansirala Raptor Lake 20. oktobra 2022. Ovi čipovi ponovo preuzimaju AMD-ove CPU-ove serije 7000, ali ovog puta su usmjereni na njegove V-Cache čipove, koji nisu postojali kada je AMD lansirao Zen 4 u septembru 2022. godine.

Intelovi Core i9, i7 i i5 CPU-i će biti vrh ponude u predstojećem sukobu sa silikonima, pri čemu će svaki CPU biti lansiran u K i KF varijanti.

K verzija je čip sa integrisanom UHD 770 grafikom, dok KF verzija izbjegava iGPU i obično košta oko 20 dolara manje zbog toga.

Specifikacije finalnih čipova se poklapaju sa onim što je ranije objavljeno, pri čemu su i9 i i5 čipovi samo dobili turbo takt, dok i7 dobija dodatna četiri E-jezgra i više keš memorije za bolje performanse sa više jezgara, navodi "ITsvet". Kao što se i očekivalo, Core i9-14900K će ubrzati na 6GHz iz kutije, što ga čini prvim Intelovim CPU-om koji to radi bez posebnog brendiranja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
INTELRAPTOR LAKE
19. maj 2024 16:28