Dvostruki OLED ekraniz Lenoiva / -DVOSTRUKI OLED EKRANIZ LENOIVA
20/01/2023 u 05:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lenovo predstavlja prvi laptop sa dva OLED ekrana

Drugi ekran nije pomoćni, već su u pitanju dva identična HDR OLED ekrana dijagonale 13,3 inča (16:10) koji prikazuju sadržaj rezolucije 2,8K

Lenovo se na CES 2023 sajmu priključio trendu promovisanja inovacija, pored novog laptopa tu su još all-in-one računar, kao i tablet sa "flegšip" specifikacijama.

Poput drugih proizvođača koji su imali odgovor na svijet poslije pandemije i fleksibilan način života, tako i Lenovo svoj odgovor nudi u vidu novog modela koji je istovremeno produktivan koliko i zabavan. Pored novog laptopa kompanija donosi i elegantan "all-in-one" računar, kao i tablet sa flegšip specifikacijama, prenosi ZDNET.

Kompanija Lenovo je objavila da je njihov novi Yoga Book 9i prvi laptop računar sa dvostrukim OLED ekranima. Drugi ekran nije pomoćni, već su u pitanju dva identična HDR OLED ekrana dijagonale 13,3 inča (16:10) koji prikazuju sadržaj rezolucije 2,8K. Ekrani su spojeni šarkom koja im obezbjeđuje pokretljivosti od 360 stepeni, tako da se laptop može koristiti u bilo kojoj orijentaciji. Može da posluži kao tablet, zatim jedan od ekrana može služiti kao virtuelna tastatura, ili se mogu ekrani potpuno raširiti i na dnu se dodati Bluetooth tastatura čime se oslobađa i drugi ekran za prikaz.

Tu je i podrška za korišćenje olovke, što omogućava dodatni stepen funkcionalnosti. Prostor između ekrana je takođe dobro iskorišćen, jer sadrži četiri Bowers & Wilkins zvučnika. Od ostalih specifikacija izdvajamo: 13. generaciju Intel Core i7-U15 procesora, Intel Iris Xe Igpu, 16 GB RAM-a I 512 GB ili 1 TB SSD.

Dimenzije laptopa iznose 299.1 x 203.9 x 15.95mm. Težina 1,38 kg.

Lenovo Yoga Book 9i će biti dostupan na tržištu SAD-a u junu 2023. godine sa početnom cijenom od oko 2.099,99 dolara, prenosi Benchmark.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:37