/ - EPA
18/09/2023 u 23:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mask: Uvodimo pretplatu u borbi protiv botova

Mask i Netanjahu su se sastali u San Francisku radi razgovora o različitim temama, uključujući vještačku inteligenciju, antisemitizam i pravosuđe

lon Mask, američki tehnološki preduzetnik i vlasnik društvene platforme "Iks", ranije poznate kao "Tviter", izjavio je danas da je borba protiv botova ključni razlog zbog kojeg ova mreža postepeno prelazi na uvođenje mjesečne pretplate.

- Ovo je zapravo izuzetno težak problem. To je vjerovatno i zaista jedini i najvažniji razlog zašto prelazimo na malu mjesečnu uplatu za korišćenje sistema `Iks`. To je jedini način koji sam mogao da smislim u borbi protiv ogromnih armija botova- rekao je Mask u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Aktiviranje botova u velikim količinama je jeftino, ali kada je u pitanju plaćanje svakog od njih mjesečno, čak i u manjim iznosima, postaje prilično skupo i glomazno, jer vlasnik mora da pronađe novi način plaćanja svaki put kada stekne novog bota, dodao je Mask.

- Dakle, to je zapravo ograničenje koliko različitih kreditnih kartica možete pronaći čak i na mračnom vebu ili nečemu drugom- rekao je američki preduzetnik.

Mask i Netanjahu su se sastali u San Francisku radi razgovora o različitim temama, uključujući vještačku inteligenciju, antisemitizam i pravosuđe, prenose Nezavisne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:39