/ - FOTO: UNSPLASH - AARON HUBER AVAILABLE FOR HIRE
23/05/2024 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mercedes želi da ukloni više od 1.000 radnih mjesta

Poznata kompanija Mercedes želi da ukloni više od 1.000 radnih mjesta. Slične mjere su već sprovedene u njemačkim fabrikama koje se nalaze u Sindelfingenu i Bremenu.

Ekonomska situacija se ubrzano pogoršava, a sada je pogođeno i vodeće ime u automobilskoj industriji Mercedes-Benz.

Suočen sa naglim padom porudžbina, Mercedes je najavio preko 1.000 otpuštanja radnih mjesta i skraćeno radno vrijeme u noćnim smjenama u jednoj od svojih njemačkih fabrika, prenose njemački mediji.

Vijest je odjeknula kao grom: važna filijala svjetski poznatog proizvođača automobila u Diseldorfu završava noćnu smjenu u proizvodnji od oktobra. Ali to nije sve.

Osim toga, svi radnici na određeno vrijeme bi trebalo da ostanu bez posla. Ova odluka nije iznenađenje, već reakcija na stalnu averziju prema kupovini koja stvara probleme mnogim kompanijama širom svijeta, prenosi B92.

Evropska auto pijaca: Evo koji su najprodavaniji modeli u 2024.

Konkretno, fokus je na fabrici kombija Mercedes-Benz u Diseldorfu, koja se smatra najvećom te vrste na svijetu.

Tamo će biti otpušteno oko 1.200 radnika na određeno vrijeme. Iako u Mercedesu naglašavaju da to neće uticati na njihovu stalnu radnu snagu, to je ozbiljan udarac za mnoge radnike koji u grupi rade na određeno vrijeme.

Međutim, mjere ne utiču samo na Dizeldorf. Prošle godine obustavljen je noćni rad u fabrici Mercedesa u Sindelfingenu. Bremenska fabrika je takođe bila prinuđena da prilagodi proizvodnju iz drugih razloga.

Uticaj ovih odluka na radnike i region je značajan. Gube se poslovi, a neizvjesnost u budućnost raste. Međutim, čini se da je neophodno da se Mercedes-Benz suoči sa izazovima trenutne ekonomske situacije.

Vijest o masovnim otpuštanjima u Mercedes-Benzu je upozorenjeindustriji i naglašava ozbiljnu situaciju u kojoj se nalaze mnoge kompanije, prenose njemački mediji.

Kako će se situacija razvijati i kakve će posledice imati na njemačku privredu u cjelini, ostaje da se vidi, pišu njemački mediji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 16:09