/ - фото: илустрација
26/02/2023 u 17:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podcasti stižu na YouTube Music

YouTube Music po mnogočemu je sličan Spotifyju, ali mu ipak nedostaje jedna stvar – podcasti.

Toga je i svjestan Kai Chuk, YouTubeov voditelj podcasta, koji je za The Verge najavio da ovaj popularni format uskoro stiže i na njihov streaming servis.

-Ako neko želi gledati podcast, imamo za to rješenje. Ako ga neko samo želi slušati, trebali bismo imati odlično iskustvo i za to- napominje Chuk.

Naime, iako još nije poznato mnogo detalja, Chuk je otkrio da će podcasti biti dostupni svim korisnicima YouTube Musica. Naravno, oni koji ne plaćaju pretplatu, moraće se suočiti s raznoraznim reklamama, ali na to su se već vjerojatno i navikli slušajući muziku.

Chuk je nadodao i kako YouTube trenutno ne želi dodati ekskluzivne emisije na YouTube Music, već da im je cilj da korisnici sami rade svoj kvalitetan sadržaj. Uz to, žele napraviti nekoliko tačaka i alata koje će korisnicima pomoći u izradi podcasta.

Inače, YouTube je prošle godine dosegao 80 miliona korisnika koji plaćaju Music i Premium pretplatu. Usprkos tome što je riječ o velikoj brojci, Spotify je i dalje u značajnoj prednosti sa svojih 200 miliona pretplatnika, prenosi UNA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:32