Snapchat zaštita / -SNAPCHAT
16/01/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Snapchat omogućava roditeljima da sami odluče hoće li njihova djeca koristiti AI chatbot ili ne

Iz Snapa su istaknuli kako My AI ima ugrađena ograničenja od zlouporabe, a ovo je samo dodatan sloj zaštite

Kad je Snap, u aprilu 2023. godine lansirao svoj chatbot razvijen vještačkom inteligencijom My AI, naišao je na brojna negodovanja.

Brojni prigovori

Prije svega roditelja koji nisu bili spremni da dopuste svojoj djeci da koriste takvu tehnologiju bez njihovog nadzora.

Iako je otad prošlo gotovo godinu, u Snapu su ipak odlučili da poslušaju brojne prigovore i roditeljima omoguće da blokiraju interakciju svoje djece s chatbotom.

Kako su pojasnili u službenom blogu, roditelji će o pristupu My AI moći odlučiti kroz Snapchatov alat za roditeljski nadzor Family Center. Ako odluče da ukinu pristup, djeca će i dalje moći da pošalju poruku My AI-u, ali će povratno dobiti dogovor da je on onemogućen za njihov profil.

Iz Snapchata su istakli kako My AI već uključuje zaštitu od neprikladnih ili štetnih odgovora, privremena ograničenja upotrebe ako korisnici Snapchata se služe zlouporabom usluga i informacija o starosti korisnika s kojim komunicira.

Osim toga, roditelji će u Family Centeru moći vidjeti kakve su postavke sigurnosti i privatnosti na profilima njihove djece, ali i s kim njihovo dijete dijeli objave, ko ga kontaktira kao dijeli li dijete svoju lokaciju s prijateljima.

Sigurnosne mjere

Podsjetimo, do pokretanja Family Cenera Snapchat je uveo brojne siguronosne mjere koje bi trebalo tu aplikaciju da učine sigurnijom za djecu i mlade. Među njima se ističe "susta opomena" za račune koji promovišu sadržaj neprikladan za tinejdžere, piše Zimo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:25