/ -SHUTTERSTOCK
23/02/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šta kad pokvasite telefon: Da li trik sa pirinčem stvarno radi?

Ako se vaš telefon ne uključuje, i vidite upozorenje o detektovanoj tečnosti, Apple kaže da je najbolje da se naoružate strpljenjem

Kada vam se telefon pokvari zato što ste ga pokvasili, učinićete bilo šta da ga spasete. Neki savjeti koji kruže internetom, međutim, ipak nisu tako dobri kao što se čini na prvi pogled. Internet je pun "trikova" koji tvrde da će vam pomoći da osušite telefon uz korišćenje fena ili pirinča, ali iz kompanije Apple kažu da na ovaj način zapravo možete da oštetite svoj uređaj.

Ako se vaš telefon ne uključuje, i vidite upozorenje o detektovanoj tečnosti, Apple kaže da je najbolje da se naoružate strpljenjem.

Šta ne bi trebalo da radite

1. Ne stavljajte telefon u pirinač. Ovo je jedan od "internet savjeta" koji mogu da izazovu kontraefekat. Telefon može dodatno da se ošteti jer će pirinač ograničiti protok vazduha.

2. Nemojte da koristite fen za kosu ili neki sličan izvor spoljne toplote. Apple ne objašnjava baš zbog čega ovo ne bi trebalo da radite, ali kompresovani vazduh vjerovatno samo gura vodu nazad.

3. Ako i dalje vidite upozorenje o tečnosti nakon pola sata ili više, to znači da je voda i dalje oko konektora. Zato ne uključujte telefon da se puni.

4. Ne stavljajte bilo kakav spoljni predmet u ulaz za punjenje, jer na taj način možete da oštetite sitne iglice ili da nešto zaglavite unutra, zbog čega vaš telefon možda neće više da se puni.

Šta bi trebalo da radite

1. Prvo (i logično) jeste da odmaknete telefon od izvora tečnosti, i da ga obrišete suvom krpom ili peškirom.

2. Raskačite sve kablove koji su možda uključeni u vaš iPhone, i istovremeno ih isključite iz utičnice.

3. Ako je telefon potpuno natopljen, može pomoći da ga isključite odmah.

4. Da uklonite vodu iz ulaza za punjenje, Apple predlaže da "nježno protrese telefon dok je otvor okrenut nadolje".

5. Nakon što ste sve ovo odradili, ostavite telefon na nekom mjestu koje je suvo i ima dobar protok vazduha, i sačekajte. Najbolje da stoji tako bar 24 sata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
APPLEPIRINAČTRIK
27. april 2024 08:25