Ilustracija / SHUTTERSTOCK - SHUTTERSTOCK
18/03/2023 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Takmičenje sa Guglom: Vještačka inteligencija i u Majkrosoftovom paketu "Ofis"

Pomama za ulaganjem i pravljenje novih proizvoda koji su bazirani na primjeni vještačke inteligencije, počela je puštanjem u rad ČetGPT-ja, prošle godine, odnosno aplikacije za ćaskanje sa vještačkom inteligencijom

Kao odgovor na dostignuća kompanije "Gugl", "Majkrosoft" je objavio planove o tome kako će vještačku inteligenciju učiniti dostupnom većem broju korisnika.

Za paket Majkrosoft 365, koji obuhvata Vord, Eksel, PauerPoint i Autluk, kompanija je predstavila Kopilota - asistenta za veštačku inteligenciju, prenosi RTS.

- Uvjereni smo da će naredna generacija vještačke inteligencije otključati novi talas rasta produktivnosti, kazao je izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela, i to u danu kada je zabilježeno da su cijene akcija kompanije porasle za oko četiri odsto.

Kako prenosi Rojters, pomama za ulaganjem i pravljenje novih proizvoda koji su bazirani na primjeni vještačke inteligencije, počela je puštanjem u rad ČetGPT-ja, prošle godine, odnosno aplikacije za ćaskanje sa vještačkom inteligencijom, koja je, kako se navodi, pokazala potencijal takozvanih velikih jezičkih modela.

Takva tehnologija uči iz već postojećih, dostupnih informacija i kreira nove sadržaje, a ove nedjelje kompanija koja je kreirala aplikaciju, OpenAI, najavila je lansiranje verzije GPT-4.

Funkcije te aplikacije podražava Majkrosoftova aplikacija Kopilot, a iz te kompanije najavljuju da će aplikacija "moći da podstakne veći broj korisnika da radi u paketu Ofis i da tako poveća razdvajanje u odnosu na konkurente".

Potpredsjednik kompanije Majkrosoft Džon Fridmen je izjavio da je ćaskanje sa Majkrosoftovom aplikacijom - najveće iskustvo iz kojeg aplikacija može da uči.

- Primjera radi, korisnik može da pita - Reci mom timu kako da obnovimo strategiju proizvoda, a vještačka inteligencija će uzimati podatke iz mejlova od tog jutra, sastanaka ili četova, objasnio je Fridmen.

Dodao je da na duge staze, vještačka inteligencija treba da bude personalizovanija.

- Često imamo zahtjeve prema ljudima da se prilagode mašinama i sistemima koje smo kreirali, a ovo je stvar koja će početi da se prilagođava vama, poručio je Fridmen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:09