/ - Фото: Илустрација
28/06/2023 u 14:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Telegram uvodi "Stories"

Izvršni direktor Telegrama kaže da su korisnici godinama tražili da se unutar aplikacije doda popularna funkcija "Stories", koja može da se pronađe više-manje na svakoj društvenoj mreži

Izvršni direktor Telegrama, Pavel Durov, najavio je da u julu u aplikaciju stiže "Stories", popularna funkcija za postavljanje privremenih objava.

- Godinama su naši korisnici tražili da implementiramo ‘Stories‘ u Telegram. Više od polovine svih zahtjeva za funkcije koje primamo, upravo je vezano za ‘Stories‘. U početku smo bili protiv toga jer je to već svuda, ali Telegram ne bi bio Telegram da ne sluša svoje korisnike i ne inovira postojeće formate - objašnjava Durov.

Naime, odjeljak za ‘Stories‘ na Telegramu, biće postavljen na samom vrhu početne stranice. Korisnici će moći da biraju ko će tačno vidjeti njihove privremene objave i koliko će one biti dostupne za pregled (6, 12, 24 ili 48 sati). Za one koji žele da zauvijek postave svoj "story" na profilu, Telegram će nuditi i tu mogućnost.

- Mogućnost postavljanja ‘storiesa‘ na profil korisnika, učiniće Telegram još informativnijim i šarenijim. Korisnici ne samo da će imati mogućnost da istražuju sadržaj svojih najbližih kontakata, već će konačno otkriti više informacija o osobama s kojima su povezani u grupama - napominje izvršni direktor Telegrama.

U objave će moći da se dodaju linkovi i tekstovi, kao i mogućnost označavanja drugih osoba. Durov kaže i da će postojati opcija snimanja "storiesa" prednjom i kamerom na poleđini istovremeno, po uzoru na nedavno popularnu društvenu mrežu, "BeReal". Kako će to sve izgledati u praksi, pogledajte u videu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 11:05