Robot Optimus / - FOTO: PRINTSKRIN TVITER
26/09/2023 u 20:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ilon Mask predstavio poboljšanu verziju robota Optimusa

Na prezentaciji su pojedini stručnjaci za vještačku inteligenciju izrazili sumnju da će „projekat Optimus“ i uspjeti, a neki od njih nazvali su Maskovu najavu još jednim od njegovih „prenaduvanih predviđanja“

Ilon Mask je predstavio poboljšanu verziju robota Optimusa, koji može samostalno da kontroliše svoje udove, slično čovjeku.

Ilon Mask je na društvenoj mreži X objavio video koji otkriva nove detalje o humanoidnom robotu Optimusu koji je razvila njegova kompanija Tesla.

Kako prenose mediji, multimilijarder je pokazivanjem novih mogućnosti želio da prikaže koliko je njegov robot postao sposoban zahvaljujući najnovijim tehnološkim i inženjerskim poboljšanjima.

Optimus sada može samostalno da kontroliše svoje udove, koristeći samo svoj vid i druge senzore, slično ljudskom, i može, na primjer, da odredi položaj svoje ruke i zgloba da bi podigao i pomjerao predmet, kao i da dinamički reaguje i prilagođava se promijenjenim uslovima. Takođe može da stoji na jednoj nozi, navodi N1 Slovenija.

Humanoidnog robota je kompanija Tesla prvi put predstavila javnosti prije više od godinu dana na Teslinom Danu vještačke inteligencije.

Ilon Mask je tada najavio da se nada da će robot biti u proizvodnji do 2023. godine, rekavši da će Optimus na kraju moći da radi „sve što ljudi ne žele da rade“.

Na prezentaciji su pojedini stručnjaci za vještačku inteligenciju izrazili sumnju da će „projekat Optimus“ i uspjeti, a neki od njih nazvali su Maskovu najavu još jednim od njegovih „prenaduvanih predviđanja“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:04