AI će praviti muziku / Foto: Pixabay
30/11/2023 u 18:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vještačka inteligencija će praviti muziku za YouTube

Pošto se muzika često sastoji od više glasova i instrumenata koji se čuju istovremeno, za AI je muzika mnogo teža od govora, navodi se u saopštenju kompanije

Google Deepmind i YouTube će zajedničku stvarati muziku uz pomoć AI modela Lyria, najavljeno je iz Santa Klare.

Kako prenosi "Tech Crunch", Google Deepmind je najavio i dva nova AI alata koja će biti izgrađena na bazi istog AI modela. Jedan od njih, Dreamtrack, omogućiće stvaranje muzike za YouTube Shorts.

"Modelima vještačke inteligencije je teško da održe kontinuitet u proširenim dijelovima, stihovima i frazama kada generišu duge sekvence zvuka. Pošto se muzika često sastoji od više glasova i instrumenata koji se čuju istovremeno, za AI je muzika mnogo teža od govora", navodi se u saopštenju kompanije.

Dreamtrack će u početku biti dostupan ograničenoj grupi ljudi koji će praviti zvučne zapise od 30 sekundi "u glasovnom i muzičkom stilu" poznatih američkih izvođača kao što je Demi Lovato ili Džon Ledžend.

Kreator sadržaja unosi temu, bira izvođača, a numera sa tekstom, pratećim numerama i glasom odabranog muzičara se koristi za stvaranje kratkog videa od 30 sekundi koji je namijenjen za YouTube Shorts, navodi "b92".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:17